Uzungöl Turizm Merkezi'ne alternatif yapay 8 göl oluşturulurken, Büyükliman Bölgesinin yaylalarında ise 4 yapay göl yapılacak.

Trabzon’un yaylalarında yapay göllerin yer alacağı 8 yeni turizm merkezi oluşturulacak. Bunlardan ilki Düzköy ilçesi Hırsafa Yaylası'nda yapıldı. Hayvan içme suyu ve rekreasyon amaçlı kullanılacak. 108 metre uzunluğundaki göl, 30 bin metreküp su tutacak.

Büyükliman Bölgesi yaylalarından “Mavi Yıldız” çiçekleriyle ünlenen Kadıralak Yaylası'nda,  kinci yapay göl  yapılacak. Devlet Su İşleri 22'nci Bölge Müdürlüğü'nce diğer yapay göller ise Akçaabat Hıdırnebi, Uçarsu, Düzköy Beypınarı, Köprübaşı Barma, Şalpazarı Gökçeköy ve Sandıklı yaylalarında oluşturulacak. Yeni alanlarda kaçak ve gelişigüzel yapılaşmanın önlenmesi için Koruma İmar Planları da hazırlanıyor.

BÖLGENİN TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son yıllarda başta Ortadoğu olmak üzere, birçok ülkeden çok sayıda turist geliyor. Bölge, özellikle yaz aylarında yoğunlaşan ilgiyi karşılayamaz hale geldi. Trabzon Havalimanı’nın yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete girmesi, Rize-Artvin Havalimanı inşaatının yıl sonu tamamlanacak olması ve Yeşil Yol’un ulaşıma açılması ile bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin daha da artacağı öngörülüyor.