2. DÖNEM BUZAĞI DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI 2. DÖNEM BUZAĞI DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, eğitim seminerinin amacını ve ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Genel Sekreter sözlerine şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi Bilgilendirme Eğitiminde; 6 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren “Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kurumlar; karşılaşabilecekleri güvenlik risklerinin azaltılması, etkisiz kılınması ve özellikle gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliği bozulduğunda ortaya çıkabilecek kamu düzenini riske atabilecek kritik verilerin güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik tedbirlerini uygulamak ile yükümlü kılınmıştır. Bu kapsamda 27 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanmış olan "Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi" ne tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapı hizmeti veren işletmeler, Rehberde yer alan usul ve esaslara uyması zorunludur. Kurumlara, rehberin yayım tarihi olan 27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 2 yıllık bir uyum süresi verilmiştir. Kurumlar denetim faaliyetlerine en geç 2 yıllık sürenin sonunda başlamalıdır. Ve bu denetim yılda en az bir kez gerçekleştirilmelidir” dedi.

Doğru ve eksiksiz raporlama

Öte yandan; Genel Sekreter Şentürk; “Bu eğitim ile Kamu ve/veya Kritik Altyapı şirketlerinde, denetim faaliyetini yapacak kişilerin ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberinin beklentilerine hakim olmaları, gerekli tedbirleri öğrenmeleri ve bu tedbirlere uygun aksiyonları alabilmeleri, denetim sonunda ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisine raporlarını doğru ve eksiksiz şekilde sunabilmeleri amaçlanmaktadır” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi Bilgilendirme” Eğitim Seminerine sunum yapmak üzere eğitimci konuşmacı olarak CB DDO TSE Bilgi ve İletişim Güvenliği Uyum Baş Denetçileri Cem Hacızade ve Cenk Erim Tezel katıldılar.