Makamında gerekli durumlar dışında neredeyse hiç oturmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’u adeta karış karış geziyor. Sorunları yerinde görmek ve talepleri birinci ağızdan duymak isteyen Başkan Zorluoğlu, tüm gününü Çukurçayır ve Pelitli mahallerindeki esnaf ve vatandaşlarla geçirdi.

BOZTEPE YOLUNU BU YIL YAPACAĞIZ

İlk olarak Çukurçayır Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, Çukurçayır Dolmuş Durağı’ndaki şoför esnafıyla buluştu. Şoför esnafının işini kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Şoför esnafımız rahat çalışsın diye bozulan yollara hemen müdahale ediyoruz. Kanuni Bulvarı’nın geçişi tamamlandıktan sonra da Boztepe yoluna girmeyi düşünüyoruz. Meydan’dan itibaren eskiyen yola, bu sene içerisinde mutlaka başlayacağız. Kanuni Bulvarı’nın eksik kalan işleri tamamlandığında zamanlamasını planlayarak aşağıdan yukarıya kadar yeni bir asfaltla bu yolu ve kaldırımları güzelleştireceğiz” dedi.

400 ARAÇLIK OTOPARK KAZANDIRACAĞIZ

Yaz mevsimiyle birlikte Boztepe’nin en çok tercih edilen yerler arasında olduğunu da belirten Başkan Zorluoğlu, “Ortahisar Belediyemiz tarafından yapılan Boztepe Seyir Terası güzel oldu ancak orada bir otopark sorunu var. Şu an için geçici düzenlemeler yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz günlerde askeriyeye ait alanı aldık. Oradaki 70 dönüm alanı güzel bir projeyle bütünüyle yenileyeceğiz. Gören herkesin hayran kalacağı projeyi kısa sürede hayata geçireceğiz. Projenin içerisinde yaklaşık 400 araçlık otopark da var. Otoparkları yaptığımız andan itibaren bu sıkışıklık da ortadan kalkacak” diye konuştu.

ŞOFÖR ESNAFI TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından şoför esnafı, proje yapılana kadar kısa vadede çözüm olacak önerilerini sıraladı. Herkesi tek tek dinleyen Başkan Zorluoğlu, yapılması mümkün olan önerilerle ilgili ekibine talimat verdi. Yaz aylarında Boztepe’deki yoğunluk nedeniyle sorun yaşadıklarını dile getiren şoför esnafı, taleplerini dikkate alan Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

MİLLETİMİZ İÇİN, MEMLEKETİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ MİLLETİMİZ İÇİN, MEMLEKETİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

GİTTİĞİ HER YERDE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Daha sonra Çukurçayır’da kurulan pazar yerine giderek esnaf ve vatandaşlarla görüşen Başkan Zorluoğlu, ardından da Boztepe Doğa Park ve seyir terasının ziyaretçileriyle bir araya geldi. Gördüğü yoğun ilgiden mutluluk duyan Başkan Zorluoğlu, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

PELİTLİ’DE ÇAY SOHBETİ YAPTI

Çukurçayır Mahallesi temaslarını tamamlayan Başkan Zorluoğlu, günün ikinci yarısında Pelitli Mahallesi’ni ziyaret etti. Esnafın dükkanlarına misafir olan Başkan Zorluoğlu, vatandaşlarla da çay sohbetinde buluştu.