Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat’ın Derecik Uğurlu Mahallesi’nde ikamet eden hemşehrileriye buluştu. Yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zorluoğlu’na; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altuntepe ve AK Parti Milletvekili aday adayları eşlik etti. İftar sonraları mahalle ziyaretlerine özen gösteren Başkan Zorluoğlu, vatandaşların şikâyetleri ve talepleriyle yakından ilgilenerek sorunların çözümü noktasına ekibine talimat verdi.

BÜYÜKLİMAN'IN NABZI BÜYÜKLİMAN'IN NABZI

TÜM İMKÂNLARIMIZLA BÖLGEDEYDİK

Oldukça keyifli geçen sohbette deprem çalışmaları ve 14 Mayıs seçimleri de masaya yatırıldı. Ülke olarak yaklaşık 2 ay önce çok büyük bir felakete uyandıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “11 ilde hakikaten asrın felaketi olarak nitelendirilen çok büyük bir deprem yaşadık. Ben de depremin birinci gününden itibaren bölgede Maraş’ın Elbistan ve kuzey ilçelerinde görevlendirildim. Yaklaşık 1 ay süreyle oradan hiç ayrılmadan sizleri temsilen orada görev yaptık. Orada insanların yaşadığı sorunlar hakikaten çok büyüktü. Özellikle ilk birkaç gün adeta mahşer günü gibiydi. Ama elhamdülillah Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet. Birinci günden itibaren biz oradaydık, Valiler oradaydı, Bakanlarımız oradaydı. Büyükşehir Belediyesinin bütün imkânlarıyla oraya gittik. Bakanlar, Valiler kendi teşkilatlarının bütün imkânlarıyla bölgedeydiler” dedi.

HER KULA NASİP OLMAZ

Bugün itibarıyla bölgede çalışmaların rutin ve sistematik bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Artık çadır kentlerden konteyner kentlere doğru bir nakil başladı. Kalıcı konutların adımları atıldı. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak sizi temsilen orada görev aldım. Bundan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu her kula nasip olmaz, Allah bu imkânı bize verdi. Orada dokunduğunuz her kişi size dua ediyor. Elbette sadece ben değil, Ortahisar, Akçaabat ve diğer ilçelerimiz ilk günden itibaren burada ve orada bizlere her türlü desteği çok güzel bir şekilde organize ederek gönderdiler, kendileri de geldiler. Yine Trabzon halkına tek tek teşekkür ederim. Çünkü buradan yüzlerce binlerce tır o bölgeye geldi. Allah bir daha böyle afetler bizlere göstermesin. Orada bir iftar çadırı kurduk. Binlerce kişiye her gün iftar ve sahur veriyoruz. Bunu biz kendi cebimizden vermiyoruz. Bu sizlerin ikramıdır” diye konuştu.

TEK TEK SAYARSAK SABAHI BULURUZ

Ülke olarak çok önemli bir seçimin arifesinde olduklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “14 Mayıs’ta hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi gerçekleştirilecek. Şimdiden seçimin sonuçları milletimiz, devletimiz ve İslam âlemi için hayırlı olsun. Elbette son 4-5 yıla baktığımızda çok önemli zorluklar yaşandı bütün dünyada. Pandemi vardı evlerimizden çıkamıyorduk. Üretim durdu tedarik zinciri koptu. Canlar gitti, yakınlarımızı kaybettik. Sadece Türkiye değil bütün dünya ülkeleri ekonomik olarak çok büyük zorluk yaşadı. Akabinde bunun etkilerini azaltalım derken bu sefer de böyle bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Tüm bunları karşılayacak gücümüz çok şükür var. Bu 4-5 yıllık süre içerisinde ekonomik sıkıntılara rağmen, pandemiye rağmen Türkiye önemli işler başardı. Bunlara tek tek girmeyeceğiz. Çünkü bunları tek tek sayarsak sabahı buluruz. Bu hizmetler hepinizin gözleri önünde gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

İLK DOĞAL GAZI ÇIKARIP EVLERDE KULLANACAĞIZ

Türkiye’nin makas değiştirdiğini ve tam bağımsız olma yolunda önemli adımlar attığını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Özellikle enerji bakamından ciddi adımlar atıyoruz. Önümüzdeki on yılların en önemli meselesi enerji savaşlarıdır, enerji krizleridir. Enerjiyi elde eden ülke, diğer ülkelere göre fersah fersah ileriye gidebilecektir. O bakımdan Türkiye’nin gerek doğal gaz, gerek petrol konusunda attığı adımlar belki de Cumhuriyet tarihi boyunca atılan en stratejik adımlardır. Çünkü bu enerjiyi elde ettiğimizde artık dışa bağımlı olmaktan çıkacağız. Kendi enerjimizle beraber kendi üretimimizi çok daha ucuza, çok daha rekabet edebilir bir vaziyette kendi üretimimizi yapabileceğiz ve ona göre diğer ülkelerle ticari ve ekonomik anlamda yarışabileceğiz. Rekabet etme gücümüz çok artacak. Enerji konusu önemli bir adım. Allah razı olsun bir önceki Hazine ve Maliye Bakanımız, ondan önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak Bey’i burada analım. Berat Bakanımızın enerji noktasında attığı adımlar, yaptığı yatırımlar bugün meyvelerini verecek. İnşallah bu ayın sonunda ya da önümüzdeki ayın başında artık ilk doğal gazı çıkarıp evlerde kullanacağız. Bunun törenini de Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek” diye konuştu.

2. YÜZYILA ÇOK DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE ADIM ATACAĞIZ

Türkiye’nin 2. önemli adımının da savunma sanayi alanında olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Cumhuriyet tarihi boyunca savunma sanayisinde hep dışa bağımlı olduk. Dışarıdan aldık ve hem para verdik hem de kullanma konusunda üretenlerden her zaman izin almak zorunda kaldık. Şimdi ise savunma sanayisine çok büyük yatırımlar yapıldı. Türkiye artık kendi milli savunma sanayi araçları, savaş uçakları, helikopterleri, tankları, İHA’ları, SİHA’ları ile çok büyük oranda kendi savunma sanayini ortaya koydu. Milli ve yerli olarak bu savunma sanayi araç gereçlerini büyük oranda üretebilir hale geldik. Hedef savunma sanayisinde yüzde yüz milli ve yerli araç gereç. Millilik oranı şu anda yüzde 70’leri geçmiş durumda. Dolayısıyla bu büyük bir mücadele. Yani enerji mücadelesi bir tarafta, kendi savunma sanayi hamlesini oluşturma bir tarafta. Bu öyle kolay bir mücadele değil. Bunun önünde bir sürü engel var. Uluslararası arenada birçok açık ve kapalı ambargoyla muhatap oluyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar bu engelleri tek tek aştık. Artık 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2. yüzyılına yepyeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı’na milletimizin büyük bir teveccüh göstereceğine inanıyorum. Bu manada siz değerli hemşehrilerimizle birlikte Türkiye’nin 2. yüzyılına çok daha güçlü şekilde adım atacağız ve çok daha müreffeh, gelişmiş, kalkınmış bir Türkiye yolunda hep birlikte yolculuğa başlayacağız”  dedi.