Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti.



Başkan Zorluoğlu ziyaret sırasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ten spor alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Trabzon’daki spor faaliyetlerinin masaya yatırıldığı ziyarette, İl Müdürü Öztürk, Başkan Zorluoğlu’ndan taleplerde bulundu. Özellikle Akyazı’ya ulaşım konusunda sıkıntı yaşandığını belirten İl Müdürü Öztürk, otobüs seferlerinin artırılmasını ve hattın Akyazı’ya kadar uzatılmasını istedi.
 BAŞARILI SPORCU SAYISINI ARTIRMALIYIZ
Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Zorluoğlu “Trabzon iddialı bir spor şehri. Trabzon’a yapılan spor tesisleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve geçmiş dönem hükümetlerimize müteşekkiriz. Diğer illerle kıyaslandığında çok sayıda spor tesisimiz var. Şimdi bize düşen Gençlik Spor Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, İl Müdürlüğümüz ve diğer paydaşlarımızla beraber sporcularımızın bu tesislerden en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak ve Trabzon’dan uluslararası alanda ciddi anlamda başarı elde eden sporcu sayısını artırmaktır” dedi.
 HATIRALARA SAHİP ÇIKIYORUZ
Akyazı bölgesinde yatırımların devam ettiğini belirten Başkan Zorluoğlu “Şu anda iki saha, tribünleri ve diğer müştemilatının yapımı devam ediyor. Bu alanda 7 saha var. Bunlardan beş tanesi antrenman için iki tanesi maçlar için kullanılıyor. Diğer 2 sahanın birinde amatör, diğerinde de profesyonel müsabakalar yapılacak. Şu anda 1’inci etabı tamamlanmak üzere olan çalışmada arkalı önlü iki tribün yapılıyor. Amatör olan kısım bin, profesyonel sahaya bakan kısım ise 3 bin kişilik tribün yapılıyor. Aynı zamanda altta soyunma odaları, üst tarafta da her türlü detay düşünülmüş vaziyette. 2’nci etapta da profesyonel sahanın diğer tarafında 3 bin kişilik ilave bir tribün yapılıyor. Hemen arkasında da ciddi araç alacak açık otopark ilavesi söz konusu. 2’nci etabın ihalesi de haziran ayı sonu itibarıyla yapılacak. Burası tamamlandığında hakikaten Trabzon’da futbola beşiklik yapacak bir alana kavuşmuş olacağız. Trabzon’un hafızasında Avni Aker ve Yavuz Selim var. Biz bu hatıralara da sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Millet bahçesinde bu hatıraları kısmen yaşatıyoruz. Ama burada adeta çok daha modern ve muhteşem bir kompleksle Avni Aker’i ve Yavuz Selim’i yaşatıyoruz. Bu manada Gençlik Spor Bakanımıza müteşekkiriz” diye konuştu.
 VATANDAŞIMIZI BURAYA ÇEKECEK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
Akyazı bölgesindeki rekreasyon alanlarını da daha etkin bir şekilde kullanmayı amaçladıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu “Burayı yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz. Bu konuda Gençlik Spor Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz önümüzdeki süreçte vatandaşımızı buraya çekecek bir çalışmayı ilk aşamada projelendireceğiz. Maliyet hesaplamasından sonra projeyi birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hakikaten geniş bir alan var ve şu anda biraz atıl duruyor. Burayı şehrin nefes alacağı çok önemli bir destinasyon olarak insanlarımıza kazandıracağız ” şeklinde konuştu.
 ULAŞIM KONUSUNDA TALİMAT VERDİM
Sporcuların sıkıntı yaşamaması için ulaşım sorunu ile ilgili talebi anında yerine getiren Başkan Zorluoğlu “Ulaşımla ilgili talep noktasında gereken talimatı bugün itibarıyla verdim. Belediye otobüslerimizin stadın içine geleceği şekilde hattımızı dizayn ediyoruz. Yani vatandaşlarımız, sporcularımız, antrenörlerimiz buraya bizim otobüslerimizle gelebilecekler. Ayrıca Şoförler Cemiyetimizle dolmuşlarımızla ilgili de görüşerek dolmuşlarımızın da buraya kadar gelmesi konusunda değerlendirme yapacağız. Böylece buranın ulaşımla ilgili sorununu büyük oranda çözmüş olacağız. İnsanlarımızın talebine göre de sefer sayılarımızı artıracağız” ifadelerini kullandı.