Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Aksoy; 2021 yılı Ekim ve Kasım aylarında 100 ton, 2022 yılı Şubat ayında 27 ton ve Nisan ayında 200 ton olmak üzere 2 bin 108 üyemizin destekleme aldığı 116 bin kovana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesi ile Trabzon ili arı yetiştiricileri birliği olarak ucuz şeker dağıtımı gerçekleştirdik. Nisan sonuna kadar 75 ton daha şeker dağıtımı gerçekleştireceğiz. Dolayısı ile toplamda 403 ton şeker dağıtımı yapmış olacağız. Olumsuz geçen sonbahar ve kış şartlarının tahribatlarını ortadan kaldırmak ve kış şartlarında beslenemeyen arılarımızın bahara güçlü olarak girmesi için şeker arıcılarımızın olmazsa olmazıdır. Tüm arıcılarıma bol ve bereketli bir sezon dileyerek, “Desteğin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tonlarca bal olarak dönsün inşallah” dedi.

“KOVANLARDAKİ ARI SAYISI ARTACAK”

Şekerin, arı sağlığı ve kovan güçlenmesi için gerekli olan bir durum olduğunu belirten Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Aksoy, “Şeker dağıtımı kesinlikle bal üretimi ile ilgili bir durum değildir. Dolaylı olarak bal üretimiyle alakalı yani bu şeker doğrudan bal olmuyor. Bu verdiğimiz şekerlerle arıcılarımız kovanlardaki arı sayılarını arttırıyor. Bu dönemde bu mutlak suretle gerekli olan bir durumdur. Şeker dağıtımı ile arıcılarımıza büyük bir destek sağlamış olduk. Arıcılarımız bu bal üretim sezonuna hem daha güçlü, hem kovanları hem de kendileri daha iyi gelir elde edebilecek duruma giriyorlar. Bu dönemde de inşallah iyi olmasını ümit ediyoruz. Şu ana kadar yağışların ve kış aylarının ağır geçmesi arıcıları zorlamaktadır. İnşallah sezon başlarken çiçek popülasyonunun yüksek olmasını ve ilimizdeki arıcılarında yüzlerinin gülmesini umut ediyoruz. Önümüzdeki dönemde sezonda arıcılarımıza bereketli bol kazançlı günler diliyoruz” dedi.

“ARILARI BESLEME AMAÇLI KULLANILIYOR”

"KABUL ETMEYECEĞİZ" "KABUL ETMEYECEĞİZ"

Şekerin arıları sadece besleme amaçlı kullanılacağını belirten Başkan Aksoy, “Bakanlığımızın sunmuş olduğu 108 ton şekeri kent gelinde arıcılara dağıtıyoruz. Bu bizim için önemli bir destek. Neden önemli? Arı gelişmediği zaman bal yapmıyor. Şekeri sadece arının gelişmesi için kullanacağız. Şekerden bal yapıyorlar gibi farklı anlaşılmalar var. Kışların uzun gitmesi sebebiyle arılar şuan açlık tehlikesindedir. Yani arımızı geliştirmek için kullanacağımız bir şeker desteğidir.”