Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Birlik Meclis Toplantısı, öncelikle gündemde yer alan “Birli Encümen Üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri ve Denetim Komisyonu Üyelerinin Seçimi” gerçekleştirildi.

“SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE, ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN” “SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE, ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

“YENİ ÜYELER BELİRLENDİ”

Yapılan Seçim sonucunda; Birlik Encümen Üyeliğine, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet metin Genç, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ve Arsin Belediye Başkanı Muhammet Salih Gürsoy seçildi.

Birlik Plan ve Bütçe Komisyonuna da Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ve Tonya Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Seyit Alışkan seçildi. Birlik Denetim Komisyonuna da Gümüşhane Belediyesi Meclis Üyesi Ali Şişman, Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Ümit Akbaytürk, Dernekpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Murat Yıldırım, Piraziz Belediyesi Meclis Üyesi Hayri Çatal ve Torul Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Baydar seçildiler.

Yapılan seçimlerin ardından gündemin diğer maddesi; “ Üyeliğe kabul ve Tüzük değişikliği”, “2022 Yılı Faaliyet Raporu” nun Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk tarafından okunmasından sonra yapılan oylamada, 2022 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. “2022 Yılı Kesin Hesabı” görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi Dilek ve Temenniler ile Birlik Meclis Toplantısı sona erdi.