Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, 18 ilçede bulunan maslak, su kaynakları ve 165 su deposunun kapsamlı temizliğini gerçekleştirdi.



Trabzon’un geneline sürekli ve sağlıklı su temini sağlamak adına 7/24 çalışma prensibiyle hareket eden Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, tüm ilçelerdeki su kaynakları ve depolarında temizlik yapıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, “Tüm vatandaşlarımıza temiz su içireceğiz” talimatı gereği su depolarının düzenli temizliğini yapan TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kullandıkları suyun kalitesini kontrol altında tutuyor. Çalışmalar kapsamında 165 adet su deposunun temizliği ekipler tarafından yapıldı.
KALİTE KONTROL ALTINDA
Trabzon’un tüm ilçelerinde gerek altyapı gerekse de içme suyu yatırımları ile vatandaşlara sağlıklı su temini sağlayan TİSKİ Genel Müdürlüğü, bir yandan yeni depolar inşa ederken diğer taraftan da mevcut depoların temizliğine büyük önem veriyor. Vatandaşların kullandıkları suların kalitesini kontrol altında tutmak adına yapılan depo temizliği çalışmaları kapsamında; 18 ilçede toplam 165 adet su deposunun temizliği yapıldı.
TOPLAMDA 24 BİN 585 METREKÜP
İçmesuyu depoları temizliği kapsamında muhtelif kapasitelerde (6 ton ila 1500 ton arası kapasitelerde) toplamda 24 bin 585 m³ hacminde 165 adet deponun temizliği yapıldı. Ayrıca kırsal mahallelerdeki depoları besleyen maslak ve su alma yapılarında da detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Şehrin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenilemek adına projeler üreten TİSKİ Genel Müdürlüğü depo temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.
DEPO TEMİZLİĞİ NEDEN ÖNEMLİ?
Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda klor aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlenmemesi ve dezenfekte edilmemesi sonucunda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler suda; çamurlaşma, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumu neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir.