Tarımda büyük tehdit oluşturan kahverengi kokarca böceği ile biyoteknik mücadele kapsamında düzenlenen feromon ve tuzakları Akçiriş-Çarlaklı ve Üzümözü mahallerinin ulaşımı kolay olan yol güzergahlarına İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü saha çalışma ekipleri tarafından yerleştirildiler.
Kimyasal değil, doğa dostu çözümler; Kahverengi kokarca ile mücadelede biyoteknik yöntemlerin çevreye zarar vermeden etkin bir çözüm sunduğunu söyleyen Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, bu yöntemlerin hem doğa dostu hem de tarımsal verimliliği artırıcı bir etkisi olduğunu ifade etti. “Kimyasal ilaç kullanımını azaltarak doğanın dengesini bozmadan verim elde etmemiz mümkündür.” diyerek biyoteknik mücadelenin teşvik edilmesinin önemine değindi.
6550 Tuzak 18 İlçede Dağıtıldı; Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan ise proje kapsamında Trabzon’un 18 ilçesine toplam 6550 adet tuzak dağıtıldığını belirterek projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. Yukarıda Üç köy kapsamında kokarca tuzaklarının yerleştirildiği mahallerin İlçe merkezine giriş te sınır mahaller olmasından dolayı buralardaki kokarcalar için önlem alındığı belirtildi yetkiler tarafından
Kokarca Tuzaklarını Koruyalım; İlgili mahalle muhtarları tarafından ÇarlaklıÜzümözüAkçiriş Mahallerine asılan feromontuzaklar yani kahverengi kokarca tuzakları o mahallelere asılarak denetlenmek amacıyla bırakılmıştır bazı mahallelerde tuzakların çalındığı yönünde haberler gelmektedir lütfen çiftçilerimizi uyararak bakanlığa ait olan tuzaklara yaklaşmamaları konusunda bilgilendirme yapalım.
Kamu malı olan tuzakların içindeki feromonlar pahalı olup bakanlık tarafından karşılanmıştır. Lütfen çiftçileri uyaralım farklı bir mahallede yada konumda tespit edilmesi durumunda sıkıntı yaşamayalım.
Haber; Mustafa ÖZCAN