Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’un butik çikolata üretiminde büyük yol kat ettiğini ve önemli merkezlerden biri haline geldiğini ifade ederek, “Bu anlamda tüm kurumların çikolata sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi ve yeni girişimcilerin ortaya çıkmasının sağlanması bakımından iş birliği içinde çalışması önemlidir” dedi.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının “Kadın İstihdamı ve Girişimciliği Teknik Destek Programı” kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Mesleğim ve Geleceğim Ellerimde Projesi” kapsamında koruma ve bakım altında olan 15 – 18 yaş arasında 12 kız çocuk butik çikolata üretimi eğitimi alıyor.
TTSO’nun iştiraklerinden Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) yükleniciliğinde faaliyetleri yürütülen projede yapılan çalışmaları incelemek üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Aile ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürü Dr. Hüseyin Mollaoğlu, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar ve diğer ilgililer, Akçaabat Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
Usta Öğretici Kifayet Karaağaçlı tarafından 116 saatlik butik çikolata üretimi eğitimi alan öğrencilerle sohbet eden TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Trabzon ülkemizin önemli butik çikolata üretim merkezlerinden biri haline geldi. Birçok markamız ortaya çıktı ve önemli ilerlemeler kaydetti. Tabii ki firma sayısı arttıkça çalışacak kalifiye elemana da ihtiyaç duyuluyor. Bu tür eğitimler hem öğrencilerimizi çikolata üretimine yönlendiriyor hem de piyasanın kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için altyapı hazırlıyor. Belki içinizden birkaçınız kendi markasını kuracak, girişimci olacak. Oda olarak Hisariçi markasıyla Borsa İstanbul MTAL iş birliğinde çikolata sektörüne yeni elemanlar ve girişimciler kazandırmak için çalışıyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmalara elimizden gelen desteği veriyoruz. Trabzon butik çikolata üretiminde gerçekten önemli bir yol kat etti ve önemli merkezlerden biri haline geldi" dedi.
Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Mollaoğlu, proje bünyesinde kız çocuklarının aynı zamanda 16 saat drama ve 8 saat satış teknikleri ile ilgili de eğitim alacağını vurguladı. Mollaoğlu, projeye katkıları nedeniyle TTSO ve DOKA'ya da teşekkür etti.
DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, kadın istihdamının ve girişimciliğinin desteklenmesinin ajans olarak ana temalarından biri olduğunu ifade ederek, bu tür eğitimlere ve projelere destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. HABER MERKEZİ