2018-2019 Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 3. Grupta mücadele edecek olan Tonya Doğanspor, Tonya’da kemençe ve horon ile karşılandı.

Tonya Doğanspor’un futbolcuları, teknik kadrosu ve yönetimi sezon açılışını bugün Tonya’da Şehir Stadı’nda gerçekleştirdi.Tonya Doğanspor’un kafilesi Tonya şehir merkezine geldiğinde çok sayıda taraftar horon oynayarak kafileyi karışladı.
Kemençe ve horon eşliğinde Tonya Şehir Stadına geçen kafile burada ilk idmanını yaptı.
Açılışta konuşma yapan Tonya Doğanspor’un Kulüp Başkanı Zafer Cora şunları söyledi: “Bahçecikspor’dayöneticilik yaptığımdan dolayı futbolla iç içeydim. Burada bir tecrübe edindim. Deplasman maçlarını gittiğim zaman diyordum ki, niye burada Tonya ismi yok. Niye Tonya’mızın takımı yok. İki yıl Bahçecikspor’da kaldım ama hep bunları sorguluyordum. Bahçecikspor’da görevimiz bittikten sonra bir grup Tonyalı arkadaşla bir araya gelerek Tonya adına ne yapabiliriz diye sohbet ettik. Doğanspor, önceden Hekimoğlu Doğanspor’du.Doğanspor 1938 yılında kurulmuş çok önemli futbolcular, çok önemli yöneticiler yetiştirmiş bir kulüptür. Doğanspor’a yıllardır emek veren Hekimoğlu, futbol kulübü başkanı Celil Hekimoğlu’dur. Hekimoğlu Doğanspor’dan bize bir teklif geldi. Biz dediler Doğanspor ile Tonyaspor’u birleştirip aynı yolda yürüyelim. Bizde bu kararı aldık. 3. Lige çıkarsak tamamen Tonyaspor olarak devam edeceğiz. Bize Tonyaspor’un alt yapısıda lazım orayada önem veriyoruz. Biz 3. Lige çıktığımızda alt yapı çok önemli alt yapı olmadan barınmamız çok zordur. Para ile birlikte sürekli topçu transfer ederek bir yere varamayız. O yüzden alt yapıyı da geliştirmemiz lazım.”
MAÇLAR NEDEN OYNANMIYOR
Cora şöyle devam etti: “Tonya’da neden maçlarımızı oynayamayacağız? Bal statüsünde maçlarımızı oynayabilmemiz için sahanın belli bir ölçüleri var. Bu ölçülere uyulması lazım. Tonya’daki sahamız küçük olduğunda maçlarımızı burada yapamayacağız. İlçe stadımız içinde bir planlamamız var. Şu an proje çizdiriyoruz sahamızın kenarlarında genişleyecek bir alan var. Bu alanları kamulaştırarak Tonya’ya yeni bir tesis kazandıracağız. Bir başkan olarak değil bir taraftar olarak aynı sofrada yemek yediğimiz arkadaşlarımızla aynı tribündemaçlarımızı izlemek isterdim.”
TARAFTARA MESAJ
Tonya’daki insanların bize destek çıkmasını istiyoruz diyen Cora, “ Maddi ve manevi destek bekliyoruz. Özellikle manevi destek bekliyoruz. Bir kulübün taraftarı olmazsa hiçbir şey olmaz. O yüzden Tonya Doğanspor’u taraftarların yalnız bırakmamasını istiyoruz. Tonya Doğanspor’un ürünleri Tonya’da satılıyor. Taraftarlarımız ürünlerimizden alıp kulübümüze maddi destek verebilirler. Maddi desteğin yanında o ürünlerimizi taraftarlarımızı üzerlerine giyip tribündeki yerini alırsa o da bize ayrı bir destektir.” dedi.
Sezon açılışına katılan Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdemde “Sezon açılışının Tonya Doğanspor’a hayırlı olmasını diliyorum. Kulüp Başkanımız çok heyecanlı, çok arzulu, hedefleri olan bir başkanımızdır. İnanıyorum ki bütün yönetici arkadaşlarımız ona ayak uyduracaktır.  Bal ligi zor bir ligdir. İnanıyorum ki Tonya DoğansporBüyükliman ruhunu geri getirecektir.” şeklinde konuştu.
Tonya Belediye başkanı Osman Beşel ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısın severim. Tonya’yı temsil edecek olan sporcularımızın her şeyden önce ahlaklı olacaklarına inanıyorum. Yeni sezonda hepsine başarılar diliyorum.” dedi.
Sezon açılışında yapılan konuşmaların ardından Tonya Doğanspor, hocası Gökhan Uzungör ile birlikte ilkidmanını Tonya Şehir stadında gerçekleştirdi.