Şalpazarı İlçesinde aynı evde yaşanan üç annenin anneler günü koronavirüs nedeniyle buruk geçti. Anneler Koronavirüsten şikâyetçi oldular.

Şalpazarı İlçesine bağlı Akçiriş mahallesinde aynı evi paylaşan 95 yaşında Hacı Keziban Usta, 75 yaşında Nebahat Özcan ve 49 yaşındaki Hanife Özcan Şalpazarı Akçiriş mahallesinde mutlu bir yaşam sürdüren, kovit 19 hastalığından dolayı 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamamanın burukluğunu yaşıyorlar. Anneler günü nedeniyle yanlarına gelemeyen evlatlarının hasretinin burukluğunu yaşıyorlar.
Annelerin evlatları ve torunları arasındaki iletişimi bu yıl Koronavirüsü nedeniyle telefonla haberleşerek hasret gideriyorlar. Ancak annelerin evlat ve torun hasreti daha da artarak devam ediyor.
ÜÇ KUŞAK ANNE AYNI EVİ PAYLAŞIYOR
Hasretin farklı boyutu ise 75 yaşındaki Nebahat Usta Özcan’ın 7 çocuğundan 4’ü Öğretmen,  1 Oğlu Serbest meslek, 2 kızı hemşire, 2 gelini Öğretmen, 2 gelini hemşire, 1 damadı Öğretmen, 1 damadı Müdür, 1 gelini ev hanımı. 7 yıl önce hayat arkadaşı eşi Yusuf Özcan’ı kaybeden Nebahat Usta Özcan hayat hikayesini anlatırken gözleri doldu. 1945 yılında Trabzon Vakfıkebir’de dünyaya geldiğini belirten Nebahat Usta Özcan, eşimle 1964 yılında evlendik dünyaya  5 erkek,  2 kız olmak üzere toplam 7 evlat getirdik.  Genç yaşta evlendirilen Nebahat Usta Özcan  ailenin büyüğü ve kız olması nedeniyle okula gönderilememişliğin ezikliğini yaşadığını  fakat içindeki okuma azmi her geçen gün artarak devam ettiğini bu nedenle çocuklarının öğretmen ve sağlık alanlarında görev almasını istediğini ifade etti.
DEDESİNİN VAZİYETİ ÜZERİNE SÖZÜNÜ TUTTU
Nebahat Usta Özcan’ın merhum eşi Yusuf Özcan doğumun ilk günlerinde babasını kaybederek yetim kaldı. Dedesi tarafından büyütülerek 16 yaşında Nebahat Usta Özcan ile evlendirildi. 10 günlük bebekken babasının yakalanmış olduğu hastalığın anlaşılamamasının okuma yazma bilmemelerinden kaynaklandığına inanırlar. Dede 10 günlük yetim kalan torunun çocuk yaşta evlendirdiği torunun eşine torunlarımı okut onları öğretmen yap, doktor yap ve hastalara derman çare olsunlar diye öğütler. Öğretmenler yetiştir onlarda öğrencilerin yetişmesini sağlasın bilgisiz kalmasınlar hastalıklara çare bulsunlar vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşar Nebahat Usta Özcan.
ONLAR HİÇ BÜYÜMEYEN BEBEK
Özcan; özel günlerde evlatlarım her zaman sürprizler yaparak bazen kendileri gelirler, bazen hediyelerini gönderirler özel günlerimizi hiç unutmazlar her zaman ararlar. Evlatlarım diye söylemiyorum 7 evladım, 5 gelinim. 2 damadım ve 15 torunum onlar bana Allahın bir lütfüdür.  Çocuklarım ve gelinlerimle aramda güçlü bir sevgi bağı var. Bir Anne için evlat sevgisi her şeyin üstünde geliyor. Onlar hiç büyümeyen bir bebek gibiler benim gözümde diyen Nebahat Usta Özcan bütün Annelerimizin Anneler gününü kutlar ellerinden öperim dedi.
ÜÇ KUŞAK ANNE AYNI EVİ PAYLAŞIYOR
İlçenin Akçiriş Mahallesinde bir evde üç kuşak anne sevgi yumağı halinde bir arada yaşıyor. Kızı Nebahat ile kalan 95 yaşındaki 4 erkek. 2 kız çocuk Annesi 43 torun sahibi Hacı Keziban Usta, Özcan ailesinin evinde beraberce mutlu bir şekilde yaşıyoruz derken aynı evi paylaşan üç annenin en küçüğü 49 yaşındaki Hanife Özcan 75 yaşındaki Nebehat Özcan’ın büyük gelini 2 evladıyla 3 anne olarak aynı evi paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
ANNELER KORONADAN ŞİKÂYETÇİLER
Mutlu bir yaşam sürdüren üç kuşak anneler bu yıl kovit 19 hastalığı nedeniyle bu güne kadar 65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan ikamet ettikleri evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Buna istinaden yaşlı annelerimizin evlatları ve torunları telefonla haberleşirken, yaşlı annelerin evlat ve torunlarından uzak kalmadıklarından aradaki özlem hasreti daha da artarak devam büyüyor. Nedeni ise bu yaşlı annelerin evlat ve torunlarının aileye bağlılığından dolayı her hafta sonu aileyi ziyaret ederek sohbet eder yaşlı aile büyüklerin ellerini öperek hayır dualarını alırlardı. Ancak Korona Virüsü nedeniyle yanlarına gelemeyen evlat ve torunlarını görememelerinin nedeninin virüs olduğunu ifade ederken virüsten de şikayetçi olduklarının altını çizdiler.