Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; "Trabzonspor hem bölgenin hem Türkiye'mizin güzide bir kulübü. Başarılarla dolu tarihi var. Avni Aker Stadyumu'nun yerini ki yaklaşık 57 bin metrekarelik bir alan millet bahçesine çeviriyoruz."



Kurum, Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'nda, Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamada, 4 bin yıllık tarihi ve kültürü ile bölgede her zaman yerli ve milli duruşuyla kendini ispatlamış, göstermiş Trabzon'da bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Trabzon'un geleceği adına vali, milletvekilleri ve belediye başkanları il belli kararlar aldıklarını ifade eden Kurum, başkanların bölgede zaten bir lojistik üst konumunda olan Trabzon'un bu konumunu daha da ileri taşımak adına mücadele verdiklerini, kendilerinin de bakanlık olarak bu mücadeleye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde destek vermeye çalıştıklarını aktardı.
"HÜSEYİN AVNİ AKER'İ MİLLET BAHÇESİ YAPIYORUZ"
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerini millet bahçesine çevireceklerini belirten Bakan Kurum, "Trabzonspor hem bölgemizin hem de ülkemizin güzide bir kulübü, başarılarla dolu tarihi var. Hüseyin Avni Aker Stadyumumuzun yerini millet bahçesine çeviriyoruz. Orada yine Trabzonspor'un anısını taşıyacak ögeleri tribünden, spor kulübünün geçmişte başarılarıyla dolu kulübün temsil edildiği bir müzede barındıracak bir millet bahçesi, yine Akçaabat'ta bir millet bahçesi projemiz var. 22 bin 800 metrekarelik bir alanda VAKFIKEBİR'DE 22 bin metrekarelik bir alanda 3 tane millet bahçesini bakanlığımız, Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızın eliyle 2019 yılı içerisinde başlayıp, yine 2019 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyor. Diğer ilçelerimizde cadde, sokakta sokak sağlıklaştırma projesi yapacağız" şeklinde konuştu.