İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Selim Alp, görevinden istifa ederek millet ittifakı belediye meclis üyeliğine başvurdu.


 
Kurucu başkan olarak başladığı daha sonra seçimli kongre ile Vakfıkebir İlçe Başkanı seçilen Selim Alp,  İYİ Parti ilçe başkanlığı görevinden 10.01.2019 itibarıyla ayrıldığını açıkladı.
İstifası dolayısıyla Selim Alp yaptığı açıklamada; Parlamenter sistemin yeniden tesisi amacı ve tek adam rejimine karşı çoğulculuğu ve demokrasiyi benimsedim. Partimin kurucusu ve lideri olan Meral Hanımın ilkeli duruşu, teşkilatlardan sorumlu Koray Aydın Bey’in bize olan yakınlığı ve tavrı elli beş yaşımda beni siyasetle tanıştırdı. O gün olduğu gibi bugün de, yarın da ve hatta yaşadığım sürece İYİ Partinin neferi olacağım dedi.
Alp açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, başkanlığım dönemimce bana yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen, başta Meral Hanım olmak üzere; Teşkilat Başkanımız Koray Aydın Bey, Milletvekilimiz Hüseyin Örs Bey, mahalli idarelerden sorumlu başkan yardımcımız Yavuz Aydın Bey, kurucular kurulu üyelerimizden Ali Sağır Bey, genel başkan danışmanlarımızda Şükrü Kulein Bey, il başkanım Azmi Kuvvetli Bey, yönetim kurulumun çok değerli üyelerine, Vakfıkebir’deki diğer partilerin temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına ve bütün Vakfıkebirlilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine belediye meclisi üyeliği için aday oldum. Allahın izni, Vakfıkebirlilerin teveccühü olursa sosyal ve ekonomik tecrübelerimi belediye camiasında hizmet için değerlendireceğim.
Yerime atanacak ilçe başkanı için tek yetkili kurul il başkanlığımızdır. İl başkanım yönetimimdeki arkadaşlarla görüşüp atamasını yapacaktır. Bütün yönetim divanı arkadaşlarım bu kutsal görevi yerine getirecek bilgi ve beceriye sahip olmasına karşın nihayetinde bir tanesi ilçe başkanımız olarak belirlenecek, bizler de onu önderliğinde kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Görev yaptığım süre boyunca adaletten ve hukuktan ayrılmamaya çalıştım. Kırdığım, üzdüğüm, ya da ulaşamadığım gönüller varsa özür diliyorum. Yoğun ticari faaliyetlerimin arasında ilçe başkanlığını layıkıyla yapamadığımı düşünüyorum.
Yerel seçimlerde partiden ziyade, adaya ve projeye oy verilir. 2014 seçimlerinde sunulan projeleri yeniden sunacak olanlara “geç kaldınız” demeyi unutmayın. Seçimin Türkiye’ye, Trabzon’a ve özellikle Vakfıkebir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Dedi.