CHP Vakfıkebir İlçe örgütü  “Atatürk, Cumhuriyet ve CHP” temalı Ramada Oteli'nde bir gece düzenledi. Gecede CHP'nin Vakfıkebir Belediye Başkan adayının Emin Uludüz olduğu açıklandı.


         
CHP 27. dönem Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın da katılımıyla yapılan geceye Trabzon 26. dönem milletvekili Haluk Peşken, İl Başkanı Güzide Uzun, Çayırbağı Belediye Başkanı Abidin Çelik,  çevre ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları, Vakfıkebir STK temsilcileri ve partililer katıldı.



Gecenin açılış konuşmasını yapan Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet keskin;  Bu gün 10 Kasım, Atatürk’ün ölümünün 80. Yılı, Ama biz burada yas tutmak için toplanmadık. Çünkü 10 Kasımlar ağlama, sızlanma günleri değil, Atatürk’ü ve Atatürkçü düşünceyi anlama günleri olduğunu belirtti.
Cumhuriyetin kurumları bir Tek Adamın/Diktatörün eline geçti.



"Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Sözünü hatırlatan Başkan keskin,  Tabi ki bu akşamda toplanmamızın tarihi bir anlamı var. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ve demokratik laik parlamenter sistemin saf dışı edilerek, Tek Adam Rejimi ’ne geçişten sonraki ilk 10 Kasım’dayız. Cumhuriyetten, demokrasiden yana olan bizler Atatürk’ün manevi huzurunda bir muhasebe yapmamız gerektiğini ifade etti.
Keskin konuşmasında şunları söyledi, 16 Nisan 2017 referandumuyla, Türkiye 1876 rejimine; meşrutiyete, yani anayasalı, parlamentolu padişahlığa döndü. Cumhuriyetin kurumları bir Tek Adamın/Diktatörün eline geçti. İşin ilginç ve düşündürücü yanı ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, bundan tam 88 yıl önce, adeta bugünleri görmüşçesine bizleri uyarmış olması…
Diyor ki: “Devlet reisliğine gelen kişi, bilhassa güçlü, faal olur; devlet ve millete kendi şahsına muhabbet ve takdir kazandıracak büyük hizmetler yaparsa, görünüşte meclise ve Cumhuriyete gayet hürmetkâr ve itaatkâr görünürse tehlike büyür. İstenmediği halde devletin hakiki mahiyeti (rejimi) değişebilir. Bu yeni mahiyetin (rejimin) yeni ismi takınması zaman meselesi olur.”Çok açıkça görüldüğü gibi Atatürk, gelecekte eleştirilemeyen ve denetlenemeyen bir cumhurbaşkanının, tüm gücü ele geçirip sessiz sedasız rejimi değiştirebileceğini belirtiyor. “Cumhuriyet müesseslerinin bir müstebit (baskıcı/diktatör) eline geçeceğini mezarımda bile duysam millete karşı haykırmak isterim… Cumhuriyetin milletin kalbinde kök saldığını görmek en büyük emelimdir.” (Atatürk, 1930) Ve maalesef bütün bunlar gerçek oldu…
95 yıllık çınar CHP, yeniden Türk halkının güvencesi, laik cumhuriyetin bekçisi olacak
Bu 10 Kasım’da söylememiz gereken şudur; özür dileriz senden ey büyük Atatürk!  Ne düşüncelerini koruyabildik, ne de eserlerini! En çok özür dilemesi gerekenler de bizler CHP’lileriz. Çünkü: Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de kurduğun CHP çizgisinde kalabilseydi,  Ulusal Bağımsızlık Mücadelesinin birikimleri ve senin devrimlerin ile altı ok ilkeleri, bir bütün olarak, siyasi kimliğimiz ile ideolojimizin, kaynağı ve dayanağı olabilseydi,  bu günleri yaşamazdık. Senin bize gösterdiğin o devrimci kimliği koruyarak halkın karşısında durabilseydik, Birbirimizi daha çok sevebilsek ve kenetlenebilseydik ve omuz omuza mücadele edebilseydik düşmanların bizlere emanet ettiklerini yıkmayı başaramazdı. Özür dileriz.  Biliyoruz ki yeniden Cumhuriyet için, özgürlük için, adalet için, eşitlik için milyonların umudu CHP’DİR.
Sana söz veriyoruz; Partimizin eksikliklerini gidereceğiz,  Asla vazgeçmeyeceğiz…
95 yıllık çınar CHP, yeniden Türk halkının güvencesi, laik cumhuriyetin bekçisi olacak…
İşte o zaman “tek adam/saray düzeni bitecek, taht ve taçlar eriyecek, tarih olacak.
AKP’nin Vakfıkebir’deki Sarayını yıkayacağız
2019 yerel seçimlerini bunun için bir fırsat olarak göreceklerini ifade eden Başkan Keskin, bu seçimi tek adam rejiminden yana olanlar ve tek adam rejimine karşı olanlar eksenine getirmemiz ve muhalif olan bütün güçleri birleştirmemiz gerekiyor.
Biz Vakfıkebir’de yaklaşık bir yıldır bu görüşmelerin öncülüğünü yaptık. Amacımız seçimi iki adaylı bir hale getirmekti. O konuda epey yol aldık. CHP olarak kendi adayımızla birlikte, yerel seçimin özelliklerini de dikkate alarak: bir hizmet planı çerçevesinde toplumun tamamı ile ittifak edeceğiz. Çünkü bu 10 Kasım gününde Ulu Önderimize sözümüz var…  Güçlü aday ve güçlü liste formülü çerçevesinde AKP’nin Vakfıkebir’deki Sarayını yıkayacağız. Eğer; Hak haksızlıktan yüce, Sevgi nefretten üstün, Aydınlık karanlıktan güçlüyse... Çaresi yok usta... Biz kazanacağız...
Gecede İl Başkanı Güzide Uzun, 26. dönem milletvekili Haluk Peşken ve 27. dönem CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya birer selamlama konuşması yaptılar.
Programda sonunda CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin 2019 yerel seçimlerinde Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı olarak İşadamı Emin Uludüz'ü açıkladı.