Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in Bafra Kaymakamlığına atanması ile boşalan Kaymakamlık görevine Mardin ili Artuklu ilçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk atandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen Bafra Kaymakamlığına atanırken Beşikdüzü Kaymakamlığı görevine de Mardin Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk atandı.
Kararname ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 403 mülki idare amirinin görev yerlerinin liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi.
Kararnameye göre; Trabzon-Beşikdüzü Kaymakamlığı görevine atanan Mardin Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk; 1980 yılında Tokat – Niksar’ da doğdu. İlk ve Orta eğitimini Niksar’da, Lise eğitimini ise İstanbul’da tamamladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2005 yılında başlamış olduğu Mülki İdare Amirliği mesleğinde sırasıyla; Tokat Kaymakam Adaylığı, Samsun Asarcık ve Salıpazarı Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus Kaymakam Vekilliği yaptı. Daha sonra bir yıl süreyle İngiltere’de yurt dışı eğitimi gördü. 2008 yılında İçişleri Bakanlığı 92. dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarılı dereceyle tamamladı. Bugüne kadar sırasıyla Denizli – Beyağaç, Aksaray – Gülağaç, Bingöl – Kığı, Artvin – Borçka ilçelerinde kaymakamlık yaptı.
28 Haziran 2015 tarih ve 29400 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2015/398 sayılı müşterek kararname ile Mardin İli Artuklu İlçesi Kaymakamlığına atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Beşikdüzü Kaymakamlığı görevine atanan Şakir Öner Öztürk, evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.