Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Gazetemiz Haber Müdürü Sadık Aydın’a verdiği özel röportajda,  Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere halkımız tarafından yapılacak olan yardımların organizesini belediye olarak bizler yapacağız ve yapılacak yardımlar için halkımızı bilgilendireceğiz dedi.

YARDIMLARIN ORGANİZASYON İLE YAPILMASI EN DOĞRUSU

Belediye Başkanı Muhammet Balta; “Biliyorsunuz Rize ve Artvin bölgelerinde daha önceden bir sel felaketi yaşadık. Akabinde hem Ege de hem de Ak denizde büyük bir orman yangınları ile mücadele ediliyor. Bunların ardından Bartın, Kastamonu ve Sinop da sel felaketi yaşandı. Bu doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm gücüyle ve tüm imkanlarıyla afet bölgesinde, afetten olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın yanında yaralarını sarmaya gayret ediyor.  Rabbim bu tür afetlerden Ülkemizi ve bizleri korusun ve bir daha yaşatmasın. Yaşanan bu sel felaketleri sonrası 17 Ağustos 2021 Salı günü Trabzon Valiliğimizin koordinasyonunda Sayın Valimiz, ilçe belediye başkanlarımız ve ilçe kaymakamlarımızla birlikte il afad kurulu tarafından organize edilen bir kampanya başlatılması ile ilgili toplantımız vardı. Toplanacak yardımların organizasyonunun doğru bir şekilde yapılıp doğru yerlere ulaştırılmasını sağlamak, nelere ihtiyaç duyuluyorsa onların temin edilebilmesi için halkımız bilgilendirilecek. Yardımların doğru adrese ulaşabilmesine öncülük yapacağız” dedi.

“BU TÜR DOĞAL AFETLERDE VATANDAŞIMIZ ÇOK DUYARLI”

Başkan Balta; “Şunu gördük ki! Bu tür doğal afetlerde vatandaşımız çok duyarlı. Hemen kendiliğinden harekete geçiyor. Olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza yardım etmek için bir çaba sarf ediyor. Bu yardımların organize bir şekilde yapılabilmesi için devletimiz tarafından alınan karar gereği AFAD kanalı ile organize edilmesi kararı alındı. Çünkü bazen çok yapılan yardımlar ihtiyaç dışı olurken, hebada olabiliyor. Dolayısıyla o bölgelerde hangi alanda nelere ihtiyaç olduğu ve ayrıca vatandaşımızın hangi alanlarda neye ihtiyacı olduğu belirlenmiş ve tespit edilmiş. Nakdi yardımlar için hesaplar açılmış, vatandaşlarımız o hesap numaralarına yardımlarını yapabiliyorlar. Ayni yardımlar noktasında ise bizler belediyeler olarak vatandaşımızı bilgilendireceğiz. AFAD üzerinden de ilgili İllere yardımlarımızı ulaştıracağız. Bu noktada Trabzon ili Sinop ilimizle eşleştirildi. Bizlerin buralardan yapacağı yardımlar Sinop ilimize gidecek. Diğer afetzede illere ise diğer bölgelerden yardımlar gidecek dedi.” 

“ÖZELLİKLE ÇOCUK BEZİ, GIDA VE TEMİZLİK MALZEMESİNE İHTİYAÇ VAR”

Başkan Balta; “Yardım gidecek illerimizde depolar belirlenmiş durumda. Özellikle çocuk bezi, gıda, temizlik malzemesine ağırlıklı olarak ihtiyaç var. Bunları ilçemizde organize edip felaket yaşanan bölgedeki AFAD’la koordinasyona geçip ilgili depolarla irtibat kurup yardımlar o depolara teslim edilecek. O depolar üzerinden de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşımı sağlanacak. İnanınki bu yardım konusunda vatandaşlarımız gerçekten çok duyarlı. Rabbim bu özelliğimizi yok etmesin inşallah. Afet noktasında bu millet gerçekten kenetleniyor. Herhangi bir yardım kampanyası başlamamasına rağmen hayırsever insanların kendi istek ve arzuları ile birlikte o bölgedeki vatandaşımıza yardım edebilmek için harekete geçebiliyorlar. Fakat bu yardımların bir organizasyon ile yapılması en doğrusu. Bizde belediye olarak vatandaşımıza yardımcı olup bilgilendireceğiz ve yardımların doğru adrese ulaşabilmesine öncülük yapacağız. Rabbim bu tür afetlerden Ülkemizi ve bizleri korusun dedi.