Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, 2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı İlköğretim Haftası dolayısı ile yayımladığı mesajında, “Yeni Eğitim-Öğretim yılının ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta,  2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı İlköğretim Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kaymakam Yakuta mesajında, “Sevgili öğrenciler, değerli öğretmenler saygıdeğer vatandaşlar, bilindiği gibi Covid-19 olarak bilinen yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi virüsün yayılma hızını azaltmak için çeşitli önlemler alınmak ve uygulanmak zorunda kalındı dedi.”
“HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELECEKSİNİZ”
Kaymakam Mesut Yakuta, “2020-2021 eğitim öğretim yılı hepinize yeni uygulamalar yeni deneyimler yaşatmak zorunda bırakmıştır. İnanıyorum ki; bu zorlu süreçte yeniliklere açık, çağdaş ve demokratik düşünebilen, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda medeniyetin ışığında değerli öğretmenlerimiz ve istediği bilgiye kolayca ulaşabilen araştıran sorgulayan öğrendiklerini sentezleyebilen ve hızlı öğrenebilen yeni nesil öğrencilerimiz her türlü zorluğun üstesinden geleceksiniz. Covid-19 salgını, tüm dünyada ve ülkemizde birçok alanda değişikliğe yol açtı. Eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmaların seyri de, boyutu da bu durumla birlikte değişim gösterdi. Bakanlığımız tarafından, Bilim Kurulumuzun kararları doğrultusunda 16 Mart 2020 tarihinden sonra öğretmen ve öğrencilerimiz için eğitim ve öğretim alanında yeni bir yol haritası belirlendi ; “Uzaktan Eğitim” Tüm dünya ile aynı anda hazırlıksız olarak yakalandığımız salgın döneminde, ilk andan itibaren kendini geliştiren, eksikliklerini tespit edip hızlıca iyileştiren, mümkün olan en etkin, hızlı ulaşılabilir araçlar ile öğrencilerimize eğitim verme gayreti içinde olunmuştur. Zenginleştirilmiş EBA içerikleri ve uygulamaları ile diğer materyaller eminim ki sizlere daha verimli bir uzaktan eğitim imkânı sağlayacaktır. Eğitimde fırsat adaleti sağlamak adına, internet erişiminde sorun yaşayan öğrencilerimiz için de çözüm odaklı çalışmalar yürütülmektedir. Uzaktan eğitimin başarı ile yürütülmesi öğretmenlerimizin ve okul idarelerimizin hazırladığı eğitim programlarının, sevgili öğrencilerimiz ve siz değerli velilerimiz tarafından dikkatle takip edilmesi ve uygulanmasıyla mümkün olacaktır.
“AŞILAMAYACAK HİÇBİR ENGEL YOKTUR”
Kaymakam Yakuta, “Vakfıkebir’li hemşerilerim, sizler de çocuklarımızın yanında olduğunu hissettirerek bu zorlu süreçte onlarla daha yakın ilişkiler kurarak güçlü bir bağ oluşturup desteklerinizle daima arkalarında güvenebilecekleri ebeveynler olacaksınız. Birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza vererek, bireysel farklılıklarımızı gözeterek bir ekip ruhu oluşturulduğunda aşılamayacak hiçbir engel yoktur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi “Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu duygu ve düşünceler içinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının ve İlköğretim Haftası’nın ilçemize, ilimize, ülkemize, siz Değerli Velilerimiz, Saygıdeğer İdareci ve Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrencilerim başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor; sağlıklı günlerde çok özlediğimiz okul ve sınıflarımızda yeniden buluşmayı diliyorum dedi."