Vakfıkebir’e her alanda çok önemli proje ve hizmetler kazandıran Belediye Başkanı Muhammet Balta, ilçenin tanıtımına ve istihdamına büyük katkılar sağlayacak olan bir çalışmayı daha sonuçlandırdı. Vakfıkebir Ekmeğinin ardından Vakfıkebir Külek Peyniri ’de coğrafi işaret aldı.  Coğrafi İşaretli Vakfıkebir Külek Peynirinin üretimi ilçede yeni istihdam olanakları sağlayacak. Daha önceden Türk Patent ve Marka Kurumundan Vakfıkebir Belediyesi’ne gönderilen bildirim yazısında Vakfıkebir Külek Peynirinin tescile hak kazandığı müjdesi verilmişti. Türk Patent ve Marka Kurum tarafından düzenlenen Coğrafi İşaret Belgesi Vakfıkebir Belediyesi’ne teslim edildi. Belediye Başkanımız Muhammet Balta tescil belgesini teslim alarak konu hakkında açıklamada bulundu.

"GELECEK NESİLLERİMİZE MİRAS BIRAKIYORUZ"

Vakfıkebir’e ikinci coğrafi işaretli ürünü kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Görev süremiz içerisinde ilçemize fiziki olarak kazandırdığımız onlarca proje ve hizmetlerin yanı sıra marka değerini artıracak, gelecek nesillerimize miras olarak bırakabileceğimiz çalışmalara da büyük önem verdik. Bu anlamda Osmanlı kayıtlarından yaptırdığımız araştırmalar sonucunda ilçemizle alakalı bulunan belgelerin yer aldığı ‘Osmanlı Belgeleri’nde Vakfıkebir’ ve İsmail Hacıfettaoğlu abimizin yazdığı ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ isimli kitaplarımızın basımını gerçekleştirdik.

"3 YILLIK SÜREC MUTLU BİTTİ"

03.08.2018 yılında Vakfıkebir Ekmeğimizi tescil ettirerek coğrafi işaretini aldık. Ardından ilçe kültürümüzün önemli miraslarından birisi olan Vakfıkebir Külek Peynirimizin coğrafi işaretini alabilmek için 25.06.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurumuzu yapmıştık. Yaklaşık olarak 3 yıllık bir sürecin ardından bu tescili de gerçekleştirerek Vakfıkebir’imizin ikinci ürününün coğrafi işaretini aldık. İlçemize hayırlı olsun.

"YENİ İSİHDAM KAPILARI AÇACAK"

Külek Peyniri bizlere ecdadımızdan kalan çok önemli ve değerli bir mirastır. Coğrafi İşaretler geleneksel ve kültürel bilgilerin nesilden nesile aktarılması, korunması açısından önemlidir. Ayrıca büyük marketlerin coğrafi işaretli ürünlere yoğun ilgi göstermeleri dolayısıyla oluşan talepler yeni istihdam olanakları sağlıyor. Bu bakımdan ilçemizde üretilecek olan coğrafi işaretli Vakfıkebir Külek Peynirlerinin yurdumuzun dört bir tarafına pazarlaması yapılacak böylelikle yeni istihdam kapıları açılacaktır. Bundan sonrada ilçemizin değerine değer katacak çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Vakfıkebir Külek Peynirimizin tescil aşamasında bizlere destek veren ve büyük emeği olan Karadeniz Teknik Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Oktay Yıldız hocamıza da ilçem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.