Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan Vakfıkebir Yaz spor okullarında yapılan sportif etkinliklere katılımın yüksek olduğu belirtilirken, bu tür sportif faaliyetlerin gençlerimiz ve geleceğimiz adına son derece önemli olduğunu ve bu bilincin bir kültür halini alması için gayret ettiklerini belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil, yaz mevsimini bu fırsatlarla kendisine ve çevresine faydalı şekilde geçiren öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

“ÇOCUKLARIMIZIN ARKADAŞLIK BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil yaptığı açıklamada; “Yaz Spor okullarındaki amaç, sporun tabana ve herkese yayılmasını sağlamaktır. Eğer bir sporu en ücra köşeye kadar yaygınlaştırabiliyorsak eğer, çocuklarımız bedenen ve ruhen sağlıklı büyüyeceklerdir. Çünkü spor yapan bir insan hem kendi sağlığını koruyor hem de sağlığına zarar veren alışkanlıklardan uzak duruyor. Çocuklarımıza imkân vermeliyiz. Bugün artık şehirler kapalı kapılardan ibaret. İnsanlar apartman hayatında günden güne birbirlerine yabancılaşıyorlar. Bu kursları açmamızın en önemli yönlerinden biride, çocuklarımızın arkadaşlık bağlarını güçlendirmek. Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğümüz ile birlikte Vakfıkebir Belediyemizin katkılarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Vakfıkebir de Spor Yapmayan Çocuk Kalmayacak’ projesi kapsamında burada üç ay boyunca eğitim alacak gençlerimizin aralarından çok iyi sporcular çıkacağına inanıyoruz. Yaptığımız bu uygulama kapsamında ilçemizde yetişen çocuklarımız spor eğitimleri almış olacak dedi.”

“BAŞKANIMIZ MUHAMMET ABALTA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Vakfıkebir’de çok güzel bir projenin hayat bulduğunun altını çizen Gençlik ve Spor İlçr Müdürü Yunus Ali Civil, “Vakfıkebir’deki gençlerimiz, hayata geçirilen projeler ile spor ile kolayca buluşuyor. Sporun gençler üzerindeki faydası saymakla bitmez. Gençler erken yaşlardan itibaren spora yönlendirilmeli. Hepimizin bildiği üzere son yıllarda ilimize ve ilçemize birçok spor tesisi kazandırıldı. Futbol sahalarından yüzme havuzlarına kadar birçok branşta modern tesisler yapıldı. Gençlerimizin bu tesislerle buluşması ve yararlanmasının önemi çok ama çok büyük. Vakfıkebir Belediyesi ile İlçe Müdürlüğümüzün ortaklaşa hayata geçirdiği projeyle, spora uzak kalan tüm çocuklarımız spor ile buluşuyor. Bu kapsamda tüm çocuklarımıza spor yapma olanağı sunuyoruz. Bu anlamda bizlere her zaman destek ve katkı sunan Vakfıkebir İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta’ya ve Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.