Olay, önceki gece Sakarya’nın Geyve İlçesi’ne bağlı Bağcaz Mahallesi’nde meydana geldi. Sobanın parlaması sonucu çıkan yangında baba Bayram Bekçi (37) ile çocukları Eslem Asaf (1), Ömer Faruk (11) ve Dilara (14) alev topuna dönen evin içerisinde yanarak hayatlarını kaybetmişler; Anne Pınar Bekçi (36) ile 4 yaşındaki oğlu Eymen Bekçi, ağır yaralı olarak kurtarılarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmışlardı. Vücudunda ağır yanıklar olan 4 yaşındaki Eymen ise Ankara Şehir Hastanesine sevk edilmişti.

KIZ KARDEŞLER AYNI TABUTTA DEFNEDİLDİ

Yangında feci şekilde kaybeden Bekçi Ailesi’nden baba Bayram, çocukları Eslem Asaf, Ömer Faruk ve Dilara için Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde yan yana dört mezar hazırlandı. Çavuşlu ve bölgeyi mateme boğan cenazeler,  Çavuşlu Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildiler. Blr yaşındaki Eslem Asaf’la 14 yaşındaki ablası Dilara ise aynı tabut içinde defnedildi.

Trabzon İl Müftüsünün kıldırdığı Cenaze namazına Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzun, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Ali Bayram Tanrıverdi, Vakfıkebir Müftüsü Şükür Küçük, Sosyal Hizmet Merkezi Vakfıkebir Şube Müdürü Yaşar Saral, Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılarak Bekçi ailesinin açısını paylaştılar.