Vakfıkebir Uygulama Otelinde yapılan bayramlaşmaya TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu, Sayıştay Üyesi İdris Bulut, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alparslan Beşli, Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Saadettin Çiçek, belediye meclisi üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

“ İLÇEMİZDEKİ PROJELER DEVAM EDİYOR”

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ve Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu birer selamlaşma konuşması yaparak törene katılanların bayramlarını kutladılar. Ardından törene katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta bir selamlama konuşması yaptı.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta; “Sizlerle birlikte bu bayramda da olmaktan son derece mutluyum. Merak eden arkadaşlarımızla ilgili olarak söylemek isterim ki! Vakfıkebir ilçemizle ilgili olarak planladığımız yatırımlar hayata geçmeye devam ediyor. OSB’nin tamamlanması ile ilgili çalışmalar son hızla devam ederken Millet Bahçesi tamamlandı yakın bir tarihte hizmete açılacak. İlçemizdeki sokak düzenlemeleri Bakanlık ve Belediyemizin çalışmaları ile devam ediyor. Önümüzdeki süreç de yine ilçemizin merkezi ile ilgili olarak bakanlıklarımızın desteği ile yeni çalışmalara başlayacağız. İlçe Sahilimizdeki dolgu alanları ile ilgili imar planları tamamlandı. O alanlarla ilgili olarak düşündüğümüz projelerin hazırlığını tamamlıyoruz. Adliye Sarayı ile ilgili olarak ise kamulaştırma noktasında bir sıkıntımız var. 2 bin 700 metrekaresini Belediyemiz almıştı. Bin 400 metrekaresi ile ilgili kamulaştırma sıkıntımız var. Onu da yakın zamanda çözeceğiz. Trabzon da Of, Araklı, Akçaabat ve Vakfıkebir de yapılması planlanan 4 adliye sarayından biriside Vakfıkebir Adliye Sarayıdır. Bu yılsonuna kadar inşallah bu konuda çözüme kavuşacaktır. 2022 yılının ilk aylarında Vakfıkebir Adliye Sarayı ihale edilir. Vakfıkebir ilçemiz için planladığımız bütün işlerimiz yolunda devam ediyor. Şuanda aramızda siyasi partilerimizin çok değerli ilçe başkanları var. Bu zamanlarda ilçe olarak bizlerin bütünleşip kenetlenmemiz lazım. Ben ilçe bazında siyasi parti ilçe başkanlarımızdan son derece memnunum. Yaptıkları yapıcı eleştirilere açığız. Elbette muhalefet muhalefet görevini yapacak. İktidar da iktidar görevini yapacak. İktidar yaptıklarını anlatacak. Muhalefette kırıcı olmadan eksiklikleri anlatacak. Ben bugüne kadar çok olumsuz bir tablo görmedim. Bu ilçe hepimizin. Bizim ilçemiz. Trabzon bizim, Bu ülke hepimizin. Sürekli olumsuz eleştirilerle birlikte hiçbir yol kaydedilemez. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Bizim her şeyden önce birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var.

“CUMHURBAŞKANIMIZ 1 AĞUSTOSTA BÖLGEMİZE GELİYOR”

Allah nasip ederse 1 Ağustostan sonra bölgemize sayın Cumhurbaşkanımız ziyarete gelecek. Biliyoruz ki! Fındık fiyatıyla alakalı beklendiler vardır. Yaklaşık 3 yıl önce fındıkla ilgili olarak Fındık bölgesindeki milletvekillerimiz ile birlikte bir çalışma gurubu oluşturduk. Tarım Bakanımıza bölgemizin sorunlarını ve sıkıntılarını iletiyoruz. Üreticilerimizin beklentilerini iletiyoruz. Sayın Bakanımızda bu sıkıntıları ve sorunları Cumhurbaşkanımıza iletiyor. Allaha şükürler olsun 2 yıldan bu yana üreticilerimiz ve devletimiz memnun. Üreticilerimiz memnun olduğu süre içerisinde bizlerde memnun oluyoruz. Bu yılda beklentilerimizi ve düşüncelerimizi Tarım Bakanımıza ilettik. Toprak mahsulleri ofisi alımlara devam edecek. Desteklemeler yine devam edecek. Makul bir fiyatla birlikte sezon başlamadan önce fiyatın açıklanmasını biz talep ettik. 2 yıldır da sezon öncesi fiyat açıklanıyor. Bizler gariban insanların ezilmemesi ve fındık geliri ile hayatlarını sürdürenlerin mağdur olmaması için gayret gösteriyoruz. Üreticilerimiz yüzünün gülmesi için 2 yıldır olduğu gibi bu yılda makul bir fiyat açıklanması için bunu gerçekleştireceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Milli ürünümüz fındık da hem üreticilerimiz kazansın hemde ülkemiz kazansın. Fındık üreticilerimizin olduğu gibi diğer çiftçilerimizin yanındayız. Bundan sonrada bütün çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız bölgemize geldiğinde makul bir fındık fiyatını açıklayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte hepinizi ve tüm hemşerilerimize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum dedi.