Her yıl Türkiye Radyo Televizyon (TRT) kurumu tarafından düzenlenen ve iletişim alanının en prestijli yarışmalarından biri olan TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, Trabzon Üniversitesi, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarından Sümeyye Aksoy ‘Dijital Yayıncılık’ kategorisinde ‘Şiir Mevsimi’ isimli projeyle ikincilik ödülü kazandı. 8 Ekim2021 Cuma günü saat 20:00’da TRT 2 ekranlarında canlı yayın olarak gerçekleştirilen yedinci TRT İletişimcileri Yarışması ödül törenine onur konuğu olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarışmaya katılan ve başarılı olan gençlere tebrikleriyle konuşmasına başlayan Altun,“Türkiye’nin küresel ölçekteki vizyonuna bu gibi yarışmaların özellikle katkı sağlayacağını”ifade etti.

Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı, Haber Yayıncılığı, Dijital Yayıncılık ve Güzel Türkçe kategorilerinde verilen ödüllerin jüri üyeliklerini Pelin Çift, Nazlı Çelik, Erdoğan Arıkan, Birol Güven, Seda Öğretir, Ahmet Yeşiltepe ve Levent Dönmez gibi medya duayenleri yaptı. Türkiye genelinde 121 üniversiteden 1360 projenin katılım sağladığı yarışmada, Trabzon Üniversitesi, Vakfıkebir MYO, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’ndan Sümeyye Aksoy ‘Şiir Mevsimi’ isimli projesiyle Dijital Yayıncılık kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı. Tüm kategorilerde dereceye giren yarışmacılara ödüllerini, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay gibi isimler verdi.

“Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Ödül ile Başlamak Bizler İçin Önemli Bir Motivasyon Kaynağı”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, ödül alan öğrencileri ile gurur duyduklarını ve gelecekte bu gibi ödülleri kazanacak öğrenci ve öğretim elemanı potansiyeline sahip olduklarını belirtti. Ergün, “Öğrencimizin proje başvuru ve hazırlama süreci Yüksekokulumuzda eğitim-öğretime devam ederken gerçekleşti ve yarışmaya başvurusu okulumuz adına yapıldı. Açıkçası öğrencimizin bu başarısı bizler için büyük bir mutluluk ve onur kaynağı oldu. Halkla İlişkiler ve Tanıtım programımız başta olmak üzere tüm programlarımızda sadece sektörün ara eleman iş gücüne cevap vermekle yetinmiyoruz. Aynı zamanda nitelikli ve deneyimli öğretim elemanlarımız ile birlikte öğrencilerimize hem teorik hem de pratik düzeyde kaliteli eğitim vermeye çalışıyoruz. Özellikle de Yüksekokul olarak yeni eğitim öğretim dönemine büyük bir ödül ile başlamak başta öğrencilerimiz olmak üzere okulumuz akademik ve idari personelimiz üzerinde önemli bir motivasyon oluşturdu” dedi.

“Karadeniz Bölgesi’nden ödül alan tek üniversite, Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir MYO oldu”

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda bu sene Karadeniz Bölgesi’nde ödül alan tek üniversite ve yüksekokulun Trabzon Üniversitesi, Vakfıkebir MYO olduğunu vurgulayan Ergün konuşmasının devamında;“Bu sene yedincisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Karadeniz Bölgesi’nde ödül alan tek üniversite ve yüksekokul biz olduk. Bu durum, bölgemizdeki diğer üniversite ve meslek yüksekokulları için örnek teşkil edecektir.” dedi.

Ergün son olarak;“Bu yarışmanın düzenlenmesinde katkıları olan TRT Ailesi’ne ve değerli jüri üyeleri ile birlikte ödül alan projeye danışmalık yapan öğretim elemanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet SinanTam’ateşekkür eder, öğrencimize de bundan sonraki eğitim-öğretim hayatında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.