Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün atandı. Müdür Ergün Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu’na yapılan değişiklik ve Yüksek okul hakkında bilgiler verdi.

“VAKFIKEBİR MYO MİSYON VE VİZYONU OLAN ÖNEMLİ BİR OKUL”

Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu tarafından, Yüksekokul Müdürlük görevinden ayrılan Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş’ın yerine, Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün atandı. Görevi teslim alan Müdür Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün gazetemize yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi.

Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda görevi teslim alan Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu hocamızın tensipleri doğrultusunda Vakfıkebir Meslek Yüksekokulumuza da Müdür olarak görevime başladım. Bu göreve atanmamdan dolayı başta Sayın Rektör hocama, Yüksekokulumuza görevi süresince vermiş olduğu tüm katkılarından dolayı da Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş hocama şükranlarımı sunuyorum. Vakfıkebir MYO misyon ve vizyonu olan önemli bir okul. Meslek Yüksekokulu yönetimi olarak, Yükseköğretimde kalite anlayışı ve Üniversitemiz tarafından belirlenen hedeflere ulaşma noktasında Yüksekokulumuz akademik ve idari personelimiz ile bugüne kadar göstermiş olduğumuz özveri ve gayretin bundan sonra da artarak devam etmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.”dedi.

Sözlerine devam eden Ergün, “Trabzon ilimizin güzide ilçesi Vakfıkebir, özellikle coğrafi konumu ile Türkiye’yi Batıda Avrupa, Doğuda Kafkasya ve Ortadoğu’ya bağlayan bir yol güzergahı üzerinde bulunmaktadır. Bu nedenle, Vakfıkebir ilçemiz jeostratejik, jeopolitik ve jeoekonomik açıdan son derece önemli bir konuma ve avantaja sahip bir ilçemizdir. Bu önemli avantajla birlikte Yüksekokulumuzun temel amacı bilgi, teknoloji ve iletişimin ön plana çıktığı 21. yüzyıl dijital dünyasında öğrencilerimizi, arayan değil aranan ve donanımlı birer ara elaman olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu vesile ile yeni görevimin Yüksekokulumuz, Üniversitemiz ve Vakfıkebir ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, 2012 yılında Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İşletme Finans alanında Yüksek Lisansa başladı. 2020 yılında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Finans bankacılık alanında çeşitli akademik çalışmaları bulunan Ergün, evli olup İngilizce bilmektedir.

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise yaptığı açıklamada, “Vakfıkebir Meslek Yüksek okulundaki görevi süresi boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş’a teşekkür ediyoruz. Müdürlük görevi teslim alan Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün’e de hem yeni görevinde hemde bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum dedi.