Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Vakfıkebir ilçe sınırları içerisinde bulunan fol deresi üzerinde büyük bir felaketin ilçeyi tehdit ettiğini söyleyerek, bir an önce tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak ilçeyi yönetenleri, sorumluluğu olan kişi ve kurumları olası bir felaket nedeniyle duyarlı olmaya, buralarda yeniden incelemeler yaparak gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz dedi.

“KAPİTALİZM İNSANI, DOĞAYI, KENTİ VE YAŞAMI TÜKETİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin; Dünyada ve ülkemizde uygulanan ve doğayı bir rant alanı olarak gören neoliberal, kapitalist politikaların sonucu olarak; dünyada ve ülkemizde büyük doğal felaketlerle karşı karşıyayız.  AKP’NİN ülkemizdeki temsilcisi olduğu Kapitalizm;  rant uğruna başta insan olmak üzere, doğaya, çevreye, kente, değerlere, yaşama müdahale ediyor, bunlara yönelik işine geldiği şekilde düzenlemeler yapıyor, gerektiğinde zarar vermekten, yok etmekten, tüketmekten kaçınmıyor.

Buna bağlı olarak; Dünyada ve ülkemizde ekolojik dengelerin aşırı zorlanması sonucu dramatik “iklim değişiklikleri” ve “doğal afetler” yaşıyoruz. Bu doğal afetler örneği görülmemiş şekilde; Marmara’da “musilaj”, Ege, Akdeniz başta olmak üzere ülkenin her yerinde “orman yangınları” ve “sel felaketleri” olarak karşımıza çıkıyor.

Artık dünyada ve ülkemizde doğanın, doğal kaynakların sınırlılığına işaret eden ve doğanın “fethi”ni değil, “doğanın yasalarına uygunluğu” esas alan bir yönetim değişikliğine acil ihtiyaç vardır.

İlçemizde de önlemler almak zorundayız. İlçemiz özellikle sel felaketi bakımından risk altındadır. CHP İlçe Başkanlığı olarak yaptığımız incelemede; Fol deresi üzerinde, Milangaz Dolum Tesisi’nin de bulunduğu alanda ana yol üzerinde dere yatağına dolgu yapılarak dere yatağı aşırı derecede daralttığı tespit edildi. Bu sıkıntılı dere yatağının yaklaşık beş yüz metre kuzeyinde bulunan ilçemiz Kebir Süt Fabrikasının bulunduğu bölgenin yanında ana yola bağlantı köprüsünün çok dar olduğu, yine ilçemiz Pazaryeri’ndeki köprünün çok dar olduğu yerinde tespit edilmiştir. Olası bir sel durumunda bu köprülerin kısa sürede tıkanacakları, o bölümlerde baraj oluşturarak taşkınlara, büyük felaketlere yol açacakları, bu nedenle ilçemizin büyük bir risk altında olduğu ortadadır. Bu risk yüzlerce kişi çalıştıran tesisleri de tehdit etmektedir.

İlçemizi yönetenleri, sorumluluğu olan kişi ve kurumları olası bir felaket nedeniyle duyarlı olmaya, buralarda yeniden incelemeler yaparak gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz dedi.