Vakfıkebir Fen Lisesi bu yıl e-Twinning portalında yürüttüğü üç projeyi de tamamladı. Yabancı ortakları ile  (Whoarewe-, Türkiye, Çek Cumhuriyeti; For a sustainableworld-Türkiye, İspanya, Hırvatistan)  iki, yerel ortaklarla bir tane olmak üzere toplamda üç eTwinning projesi yürüten Vakfıkebir Fen Lisesi öğrencileri pandemi döneminde de kendilerini geliştirmeye devam ettiler..

“VAKFIKEBİR FEN LİSESİNDEN 3 e-Twinning PROJESİ”

Vakfıkebir Fen Lisesi Okul İdaresi yapılan 3 E-Twinning projeleri ile ilgili olarak değerlendirmede bulunularak projeler hakkında açıklamada bulunuldu. Fen Lisesi Okul İdaresi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"WHOAREWE" - "FOR A SUSTAİNABLE WORLD"

Partneri oldukları "Whoarewe" projesinde öğrencilere, ülkemizi ve kendilerini başka bir ülkedeki öğrencilere tanıtma ve aynı zamanda Çek Cumhuriyetini tanıma fırsatını; kurucusu oldukları "For A Sustainable World" projesinde ise Türkiye, İspanya ve Hırvatistan'daki su tüketimi, endemik türler ve geri dönüşüm konularıyla ilgili farkındalık kazanma fırsatını sundular. Projeler kapsamında, yeni nesil araçları kullanarak hem bireysel hem ortak materyaller hazırlanmış, çevrimiçi toplantılar, kahoot etkinlikleri düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimiz Arzu Taşocak, Elif Güven ve İlhan Tetik'e ve bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

“KURGUNUN HALLERİ”

Proje kuruculuğunu Vakfıkebir Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Duygu Terzi ile Bursa Koza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Oya Demirci’nin yaptığı “Kurgunun Halleri” adlı eTwinning projesinde öğrenciler, seçilen dönem romanlarını web 2.0 araçlarını kullanarak ve çevrim içi işbirliği oluşturarak çeşitli yönlerden incelemiştir.

Edebiyatın topluma tutulan ayna olduğu inancı ile yola çıkılan projede, proje üyeleri aynadaki yansımayı kendilerince tekrar yorumladılar. Seçilen dönem romanlarının dönemin siyasi, sosyal ve kültürel yapısı göz önüne alınarak incelendiği ve ulaşılan sonuçlarını öğrencilerin yetenekleri ile birleşerek yeniden ifade edildiği proje öğrencilerin pandemi sürecini eğlenerek ve öğrenerek verimli bir şekilde geçirmelerine de olanak sağladı. Projede emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenimiz Duygu Terzi’ye teşekkür ederiz.

“EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Vakfıkebir Fen Lisesi olarak öğrencilerimizle birlikte e-Twinning portalı üzerinden yabancı ortaklarımız olan Çek Cumhuriyeti, İspanya, Hırvatistan ile iki proje yürüttük. "Who are we" projemizde öğrencilerimize, ülkemizi ve kendilerini başka bir ülkedeki öğrencilere tanıtma ve aynı zamanda Çek Cumhuriyetini tanıma fırsatını; "For A Sustainable World" projemizde ise Türkiye, İspanya ve Hırvatistan'daki su tüketimi, endemik türler ve geri dönüşüm konularıyla ilgili farkındalık kazanma fırsatını sunmaya çalıştık. Projeler kapsamında, yeni nesil araçları kullanarak hem bireysel hem ortak materyaller hazırladık, çevrimiçi toplantılar, kahoot etkinlikleri düzenledik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz denildi.