Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezi önünde PCR test çadırı hizmete girdi. Her gün 13:00 ile 17:00 saatleri arası Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından PCR (Covid-19) testi alınmaktadır. Nitelikleri aşağıda belirtilen kişilerin bu çadıra uğrayıp PCR (Covid-19) testi yaptırabilecekleri açıklandı.

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi. Ayrıca Tüm eğitim kurumlarında görevli aşısız ve hastalığı geçirmemiş kişilerden haftada 2 kez, 12 yaş üstü aşı tanımlanmamış futbol maçı organizasyonuna gidecek hastalığı geçirmemiş kişiler, Uçak, otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçları ile şehirlerarası seyahat edecek aşısız ve hastalığı geçirmemiş kişiler için Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezi önünde PCR testi vermek ve vatandaşların hastanelerde yoğunluk oluşturmaması açısından PCR çadırı kuruldu. Yukarda nitelikleri belirtilen kişilerin testleri her gün 13:00 ile 17:00 saatleri arası Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından alınmaktadır.

Yayınlanan Genelgeye göre; Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi için salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgınla mücadelede en güçlü unsurun gönüllülük esasına göre yürütülen aşılama faaliyeti olduğu belirtildi. Ülkemizde aşılama çalışmalarında büyük mesafe alındığı,  birinci doz aşılamada % 73, ikinci doz aşılamada ise % 55,5 düzeyine ulaşıldığına, aşılama süreçlerini tamamlamış kişilerde salgın kaynaklı vaka, hasta ve vefat sayılarının oldukça düşük seviyelerde olduğuna vurgu yapıldı.