Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu’nda düzenlenen programa Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan,  İlçe Emniyet Müdürü vekili Merthan Çelikdağ, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin’in açılış konuşması sonrası Su Ürünleri Yük. Mühendis Zahide Bulut’un katılımcılara balık tüketimi, faydaları ve yasal balık boyu ile ilgili bilgiler verdiği slayt sunumu ile son buldu. Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulunda yapılan programda öğrencilere balık avlanma şekilleri, balık avlanma boyutları ve balık çeşitleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Balık avlanma boyutları içerikli, özel tasarlanmış cetveller gelen misafirlere hediye edildi.

“ONLAR BİZİM YARINLARIMIZ”

Projenin amacının; balığı sıkça tüketme imkanı bulunmayan çocuklara balık yedirmek ve onların sağlıklı gelişimine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin, “Gerçekleştirdiğimiz bu projeyle amacımız sağlıklı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak ve balığı sık tüketme imkanı bulunmayan bölgelerdeki çocuklarımızı su ürünleri hakkında bilgilendirmek. Çünkü tüm çocukların büyüme süreçlerinde balığın içerdiği Omega 3’ü ve balıkta bulunan diğer vitamin ve mineralleri almaları gerekiyor. Bugün ne kadar doğru ve yeterli beslenirlerse yarın o kadar sağlıklı olurlar. Çünkü onlar bizim yarınlarımız. Bir çocuğun sağlıkla gülmesi, dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olması demek” dedi. Çocuklara balığın yararları sunumla anlatıldı.