1874 Vakfıkebir Spor Kulübünden yapılan açıklamada; 1874 Vakfıkebir Spor Kulübü olarak yaz futbol okulumuz sporcularına Toplum Sağlığı Merkezi Koordinatörlüğünde Diyetisyen Dr. Ayşe Aydekin hanımefendi eşliğinde sağlıklı beslenme ve beslenmenin sporcular üzerinde ki etkisi ile ilgili seminer Vakfıkebir Mustafa Turupcu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda verdik.

“SAĞLIKLI BESLENEN SPORCUNUN PERFORMANSI HER ZAMAN YÜKSEKTİR”

Yapılan seminer sonrası 1874 Vakfıkebir Spor Kulübünden yapılan değerlendirmede; “Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir. Beslenme, sporcuların bilgi sahibi oldukları taktirde kontrol altında tutabilecekleri ve performanslarını etkileyen en önemli etkenlerden sayılmaktadır. İyi beslenen bir sporcunun, kötü beslenen bir sporcuyla kıyaslandığında bazı avantajlara sahip olduğu bilinmektedir. İyi beslenen bir sporcunun avantajları nelerdir? Performansı yüksektir, Yapılan antrenmanın etkinliği maksimum düzeydedir, Üst düzey konsantrasyon ve dikkate sahiptir,  Hastalık ve sakatlanma oranı düşüktür.  Bu durumlarda toparlanma süresi kısadır.  Büyümesi ve gelişmesi beklenen düzeydedir. Vücut ağırlığı ve vücut yağı önerilen sınırlarda veya bu sınırlara yakındır.  Sporcu beslenmesi son yıllarda üzerinde çok fazla çalışma yapılan ve gittikçe de dikkat çekmeye başlayan bir bilim dalı olup, spor bilimcilerinin olduğu kadar, sporcuların, antrenörlerin, kondisyonerlerin, sporcu ailelerinin ve spor ile ilgili tüm meslek mensuplarının bilgi sahibi olması gereken bir konudur. Bu seminerde spor yapan bireylerin genel olarak beslenmelerinde dikkat edecekleri konular; konu ile ilgili sorular ve cevapları verilmiştir. Spor yapan bireylerin, bu bilgilerden yararlanarak, performanslarını artırmak ve ilçe Sporunun gelişmesine katkıda bulunmak en büyük arzumuzdur değerlendirmesinde bulunuldu.”

1874 Vakfıkebir Spor Kulübü yetkilileri yaptıkları değerlendirmelere şöyle devam ettiler;  Bu süreçte bizlere destek olan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Sn. Dr. Burcu Kırbıyık hanımefendiye, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Sn. Yunus Ali Civil beye ve  Diyetisyen Dr. Ayşe Aydekin hanımefendiye destek ve katkılarından dolayı 1874 VAKFIKEBİR SPOR Yaz futbol okulu olarak çok teşekkür ederiz denildi.