Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, engelli öğrenci taşıyan servisçi esnafının mağdur olduğunu söyleyerek, Milli Eğitim Bakanlığından çözüm beklediklerini bildirdi. Başkan Çobanoğlu yaptığı açıklamada, Engelli taşımacılığı yapan servisçi esnafı namuslu bir şeklide batıyor, kurtaran yok mu? Diye çağrıda bulundu. Çobanoğlu, pandemi sürecinde büyük zorluklar içerisinde evine ekmek götürmeye çalışan taşımalı eğitim servislerinin tüm servisçi esnaflarına fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 

5 AYDIR ALACAKLAR ÖDENMİYOR!

Özellikle Mart ayından itibaren engelli taşımalı eğitime servis çeken esnaflarımızın içerideki hak edişlerinin Milli Eğitim Bakanlığınca ödenmediğinden dolayı mağduriyet yaşanıyor. Ödemenin yapılması için karşımızda muhatap bulamıyoruz. Servisçi esnafımızın milli eğitim Bakanlığından alacağı paraya göre düzenini sağladığı düşünüldüğünde Pandemi sürecinden sonra taşımalı servis yapan esnaflarımızın büyük bir mağduriyet içerisinde olduğu ortadadır. Engelli taşımalı servisçi esnafı Ne banka borçlarına ödeme yapabiliyor, ne evine ekmek götürebiliyor, nede çocuğunun ihtiyacını karşılaması noktasında rahat hareket edebiliyor. Engelli taşımalı servis esnaflarımız Türkiye'deki en büyük mağduriyeti yaşayan esnaflar arasındadır. Bağ-kur ve sigortasını ödeyemediği durumda cezalı ödemek zorunda olan bu servis esnaflarımıza milli eğitim tarafından ödemelerin yapılması gerekmektedir. Bu noktada milli eğitim yetkililerini ve bürokrasiyi göreve davet ediyorum. Milli Eğitim Bakanımız yaptığı açıklamada biz Pandemi sonrasında gerek okullardaki ve illerdeki maddi ve manevi her türlü sorunu çözeceğini söylemiştir. Bu noktada en büyük sorunu yaşayan servisçi esnafımızdır. Okullar devam ederken öğretmenler maaşını alıyorsa, idareciler maaşını alıyorsa, okul tatil oldu diye herkes maaşını aldı ama taşımalı servisçi esnaflarımız Milli Eğitim Bakanlığımızdan destek alamadı. Bizim talebimiz şuydu Pandemi olacağını kimse bilemezdi. Bu noktada esnaflarımızın 5 aylık alacaklarının bir an önce ödenerek esnaflarımızın evine ekmek götürebilmesi için destek olunması gerektiğini önemle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan rica ediyoruz" dedi.

“ENGELLİ TAŞIMA YAPAN SERVİSÇİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ”

Başkan Çobanoğlu, “Bu konunun acilen Milli Eğitim Bakanlığınca değerlendirilip engelli taşımalı eğitim yapan servislerin, servisçi esnaflarımızın mağduriyeti giderilmelidir. Ödemeler bir an önce yapılmalıdır. Servis araçlarının değil mazotu şoför yevmiyesi dahi kurtaramaz, aracına lastik dahi alamaz durumdadır. Bizim Milli Eğitim Bakanlığımızdan ve yetkililerden talebimiz engelli taşımalı eğitime servis çeken servisçi esnaflarımızın alacalarının bir an önce ödenmesidir. Çünkü taşımalı servis yapan esnaf arkadaşlarımız hepsi asfalt yolda mücadele vermemektedir. Toprak yolda taş yolda da hizmet vermektedir. Ona göre lastiği yıpranmaktadır. Bu noktada esnaflarımız büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığımız bu noktada servisçi esnafımızı görmemezlikten gelmiştir. Buradan Milli Eğitim Bakanımıza bu haklı sesimize kulak vereceğine ve bizim yanımızda olacağına esnafın sorununu çözeceğine inanıyorum" diye konuştu.