TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesinin Olağan Genel Kurul seçimlerinin ardından Vakfıkebirli hemşehrimiz Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu Oda Başkanlığına seçilerek görevine başlamıştı. Başkan Hacıfettahoğlu nezaket ziyaretleri kapsamında Gazetemizi de ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu’na hem seçim sonrası yapılan destekler için teşekkür etti, hem de yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“PEYZAJ MİMARLIĞININ OLDUĞU HER YER GÜZELLEŞİR”

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesi Başkanı Vakfıkebirli hemşerimiz Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu; “Türkiye de Belediyelerin %50 işini yapan ve karşılığını veren peyzaj mimarlardır. Her gittiğimiz ziyaretlerde bununla alakalı sunum hazırlıyoruz. Bunu belediyelerden talep edeceğiz. Diyeceğiz ki peyzaj mimarlığıyla alakalı stratejiler belirliyorsunuz ama peyzaj mimarlığı vermiyorsunuz. Bunun karşılığını ancak peyzaj mimarları verebilir. Peyzaj mimarlarla ilgili İstihdamın artırılmasını talep ediyoruz. Ruhsat aşamasında peyzaj projesine çok önem veriyoruz. Parsel büyüklüğü yapı büyüklüğünden fazla olan her yerde peyzaj mimarlığı istenmelidir. Bunu planlamalar yönetmenliğinde kanun açıklamış ama maalesef bunu belediyeler uygulamıyor. Uygulanmasını talep edeceğiz. Peyzaj mimarlığının olduğu her yer güzelleşir. 1 metrekarede bile fark yaratabilir. Yeşil alanlarımız ve su kısmı gerçekten çok önemli. Gün geçtikçe Yeşil alanlarımızda kayboluyor. Bununla birlikte su da kayboluyor. Temiz suyun oluşabilmesinin birinci faktörü yeşil alanlardır. Yeşil alanın olmadığı yerde temiz suyu bulamazsınız. Bunun da artırılmasını ve suyun korunmasını talep edeceğiz. İhalelerde ki o müdahalemiz hakkında bir sistem oluşturduk. Peyzaj mimarlığını ilgilendiren ihalelerin hepsini tespit ediyoruz. Bununla alakalı yazılar yazıyoruz. Bu konuda kurumlar bize yardımcı olsunlar. Peyzaj mimarlığı, anahtar teknik personeli olarak yer alsın, iş bitirme yerine geçecek diplomalarda da peyzaj mimarlığı diplomaları istensin istiyoruz. Bu 4 ana madde olarak kurumlara gideceğiz. Peyzaj mimarlığı yapmak istiyoruz. Halkın yanlış bildiği teknik personel tanımına peyzaj mimarlığını da ekleyeceğiz. Peyzaj mimarlığı ne yapar, hangi kısımlar peyzaj mimarlığı meslek disiplinini ilgilendirir, peyzaj mimarlığı nedir? peyzaj Fransızcadan geçen manzara anlamındadır. Gözle görülebilen her yeri düzenleyebilen mimar demektir. O yüzden bununla insanların bilinçlendirilmesini sağlamak istiyoruz dedi.

Başkan Hacıfettahoğlu,  TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesinin olağan genel kurulunun ardından oda başkanlığına seçilmem hesabiyle Büyükliman Postası Gazetesinde haberimizi yayınlayarak bizlere destek veren Sayın Ahmet Kamburoğlu’na ve ekip arkadaşlarına da verdikleri destek için teşekkür ediyorum dedi.