Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya beraberinde Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bölgenin en önemli Pazar yeri olan Vakfıkebir pazarında pazarcı esnafı ile bir araya geldi. Pazarcı esnafı ziyaretinin ardından OSB bölgesinde incelemelerde bulunarak Milletvekili Kaya, o bölgede yaşayan vatandaşların OSB yolu ile ilgili sıkıntılarını dinledi.

PAZARYERİ ÜLKE EKONOMİSİNİN GÖSTERGESİDİR!

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada; “Mutfağın nabzını, emekçilerin alım gücünü en iyi ölçebileceğimiz alan kuşkusuz semt pazarlarıdır. Biz de Vakfıkebir’de pazaryerini ziyaret ettik. Pazaryerinin çok tenha olduğunu gördük. Vatandaşın pazara gidecek, alışveriş yapacak gücü kalmadığını gördük. Pazarda satıcı da memnun değil, alıcı da. Esnaf kardeşlerimiz çok pahalılık olduğunu, kar marjını çok düşürmek zorunda kaldıklarını, bazen de zararına sattıklarını, sattıkları ürünün yerine yenisini koyamadıklarını, buna rağmen satışların çok kötü olduğunu ifade ettiler.  Vatandaş alışveriş yapamıyor. Esnafın durumu her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Asgari ücrete zam gelirken akaryakıta, elektriğe, suya, yiyeceğe ve içeceğe de zam geliyor. “Sabah kalkıyoruz zam, akşam yatıyoruz zam” diyorlar. Sadece yolsuzluk değil, hükümetin her icraatı işlerini etkiliyor dedi.”

OSB YOLU ÇAMLIK VE BOZALAN MAHALLESİNDE YENİDEN PLANLANSIN, MAĞDURİYET GİDERİLSİN!

Milletvekili Kaya, “OSB bölgesini de ziyaret ettik. Çalışmalar sürüyor. Bu güne kadar çok yavaş ilerledi. Artık hiç bir kesintiye uğramadan hızlı bir şekilde tamamlanmasını istiyoruz. OSB’nin yapılması için CHP ilçe başkanımız çok mücadele etti. Çünkü ilçemizde dört bin üniversite mezunu gencimiz işsiz. OSB tamamlandığında istihdam sağlayacak. Onun için hızlı bir şekilde tamamlanmasında yarar var. Ancak yerinde yaptığımız incelemelerde gördük ki OSB yolu Çamlık ve Bozalan Mahallelerimizde vatandaşlarımıza çok büyük zarar veriyor, mağdur ediyor. Daha önce de uyardığımız üzere bu yolun yeniden planlanması, vatandaşlarımıza en az zarar verecek şekilde geçmesi gerekiyor. Bozalan ve Çamlık Mahallelerimizde halkımızın büyük tepkisi var. “OSB’ye de yola da karşı değiliz ama bu mağduriyete karşıyız” diyorlar.  Biz de CHP olarak; yetkilileri vatandaşla inatlaşmamaya, “ben yaptım oldu” anlayışında vazgeçmeye, iktidar milletvekillerini, belediye başkanını, teknik sorumluları bir araya gelerek, vatandaşı da dinleyerek ortak akılla yeni bir planlama yapmaya davet ediyoruz dedi.”

FINDIK TABAN FİYATI YETERSİZ

Milletvekili Kaya, “Fındık fiyatı üreticiyi tatmin etmedi. Taban fiyat belirlenirken maliyetlerin ve kar payının ciddi bir şekilde hesaplanması gerekir. Fındık fiyatı plaka ile ilişkilendirilerek belirlenmemesi gereken ciddi bir iştir. Vatandaşımızın emeğidir, alın teridir, geçim kaynağıdır. Biz fındığın dört dolar olması gerektiğini söyledik. Halbuki şu anda üç doların altında satılıyor dedi.”