Ekim göreve geldiği günden itibaren yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 2019 yerel seçimlerinden bu yana baya zaman geçti ara ara toplantıları gerçekleştiriyoruz. Verdiğimiz hizmetlerde ne aşamadayız sizinle paylaşmaya çalışıyoruz. 2019 da gelirken hemşerilerimize ve kendimize verdiğimiz sözler vardı. Kendimize verdiğimiz sözlerde öncelikle “Dürüst olacağız, adaletli olacağız cesur da olacağız” diye kendimize söz verdik.

Şehrimize insanların yaşayabileceği bir yer olması için gayret göstereceğiz.

Bu konuda engeller çıkıyor mu? Çıkıyor ama biz bu konuda gayret gösteriyoruz.

Biz şehrimizin tarihi dokusunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yeşil alanlar oluşturuyoruz. Büyük mahallelerimizde parklar oluşturmaya çalışıyoruz. Çevre dostu şehircilik anlayışıyla insanlarımızın yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz.

Şehrimizde sporun iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz.  Yaptığımız festivaller var.

Sosyal sorumluluk çalışmaları ile vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz.

Değerli arkadaşlar; Akçaabat’ımızın içinde şehir var bir de yaylalarımız var. Yaylalarımızda da şehirde yaptıklarımızı kırsal yerlerde de yapmaya çalışıyoruz.

İlçelerimizde ki projeler ve yatırımları gerçekleştirmek için Ankara ayağı ver. Sık sık Ankara’ya giderek bunların takibini yapıp tamamlamaya çalışıyoruz. Bazısını gerçekleştirdik bazısı da bitme aşamasına geldi.

Bu aşamada Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Yaptıklarımız;

Akçaabat’ta sokak sağlamlaştırması gerçekleştiriyoruz.  Burada gerçekleştirme durumumuz yüzde oldu.

Orta mahallede sokak sağlamlaştırması yapıyoruz.  Yüzde 75 tamamlanma durumu var. Son 4 yapı kaldı daha sonra ikinci etaba başlayacağız.

Akçaabat – Söğütlü- Yıldızlı kesintisiz bisiklet yolu projemiz var. Plajlarımıza dokunmayacağız burada plajlarımızı ön plana çıkarmak önceliğinizdir. Birkaç içinde ihale etmek istiyoruz bu projeyi.

Pulathane Bulvarı İnşaatı devam ediyor. Kamulaştırma süreçleri devam ediyor.

Kültür Merkezinin yeri için Eski Söğütlü Belediye Binasının yıkımı gerçekleştirildi. Gelecek günlerde arkadaşlarımız inşaatın başlayacağını belirtiyorlar. Biz de yakın zamanda temel atma törenini yapacağız.

Akçaabat Çok katlı otopark ve Pazar yeri yapımı sürüyor. Kapalı otopark ve içerisinde 11 dükkan ve 4 depo olacak şekilde yapılıyor.

Eski hastanemizin yıkımını gerçekleştirdik. Kütüphane ve altına otopark yapmak istiyoruz çalışmalarımız devam ediyor.

Akçaabat Bellek Müzesini kuracağız. Tarihi Merkez İlkokulu yıkılacak. Sadece oradaki tarihi bina kalacak ve Akçaabat’ımıza güzel bir müze kazandıracağız.

Orta Mahalle müzesi bitti. Önümüzdeki sezon açılışını yapacağız.

Millet bahçesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Hizmete açıldı Faal bir şekilde yapıldı.

Spor Lisesi bir hayırsever tarafından ilçemize kazandırılan Lisemiz.

AFAD Koordinasyon merkezi yapılıyor ilçemizde. İnşallah 2022 içerisinde hizmete açılacak.

Akçakale Kalesini restorasyonu devam ediyor. Kazılar devam ediyor kazılar bitince restorasyon hızlanacak.

Akçahasat yöresel ürünler pazarı onaylandı. Birkaç ay içerisinde yapıma başlanacak. 15 çalışan kadın olacak. Burada üretilen ürünleri AKÇAHASAT markası ile satmak istiyoruz. Bu önemli bir proje. İlçemiz içerisinde daha çok girişim olsun istiyoruz.

Güney Çevre Yolu ile alakalı şunu soruyorduk. Gerçekleştirecek mi gerçekleşmeyecek mi diye. Ptoje etüd çalışmaları yapılıyor. B13 km tünel 4 kilometresi geçiş olacak. Akçaabat geçişi diyoruz buna. yüzde 40’lık araç şehrimize girmeden bu yolu kullanacak. Şehrimizde de büyük bir rahatlama olacak Trafikte. Ulaştırma Bakanımıza da teşekkür ediyorum.

Şehrimize doğal gez gelmesi konusunda doğalgaz firması ile çok görüşme yaptık. Şehirde test aşamaları var. Bu testler bitince batı kısmına doğru batı kısmına doğru verilmeye başladı. Söğütlü kısmına kadar gelmişti gaz inşallah 2022 yılında Yeni Mahalleye doğru ilerleyeceğiz.

Akçaabat Et Kombinesi tamamlandı. Test kesimleri tamamlandı. 70 Büyükbaş ve 200 küçükbaş kapasitesine sahip olacak. 401 ton depolama olacak ve 60 kişi istihdam sağlayacak.

Başkan Ekim açıklamlaarın ardından soruları cevapladı.

Akçaabat belediye başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta yapılan Et kombinasının dere yatağına yapıldığı ve tehlike arz ettiği iddialarını yanıtladı. Bu konuda DSİ’nin onayı almadan bir işlem yapılmadığını belirten Ekim şu ifadeleri kullandı “Dere yataklarına yataklarındaki yapılanları ile ilgili et kombinasının olduğu bölge var. Bu konu DSi bölge müdürlüğümüzle koordinelı planlama yapılıyor. Kurum görüşleri alınıyor. Bu yapılar yapılabilir mi yapılması için şartlar nedir diye soruluyor. Yapılan rapora göre bu yapılar yapılıyor. Bu şekilde de inşaatın yapımı gerçekleştiriliyor. Aynı şartlar diğer yapılar için. Biz DSİ’den görüş almadan yapıyoruz. Dere yatağı ve Dere yatağına yakın bölgelerde.”İfadelerini kullandı.

Haçkalı Baba Kavşağı’nda son durum ne? Yeniden açılacak mı?

Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim Basın mensuplarına Haçkalı Baba Kavşağı ile alakalı bilgi verdi.

“Akçaabat Haçkalı Baba önünde yapılan kavşakta yeni bir düzenleme yapılacak mı?” sorusuna yanıt veren Ekim şu ifadeleri kullandı:

Kavşak düzenlemesi o bölgedeki bazı yerlerden bazı trafik akışı kapanması o trafiği rahatladı. Dönüşlerde trafik kazalarının azaldığı görüldü. Emniyet raporlarında kuralsız U dönüşü yapanlar kazaya neden oluyordu. O bölge için yine çalışmalar yapılıyor, rapor ortaya çıkacak.

Yine Nihat Usta kavşağı ve mevcut ana kavşaklarda da hızlı dönüştürmek için projelerde çalışılacak. Şehir içerisinde trafik için küçük pansuman iller olacak ama asıl hedef Güney çevre yolunun bitmesi.

Akçaabat sahili için net konuştu: Kesinlikle sahile dolgu yapılmayacak

Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim sahil yolundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kesinlikle dolgu yapmayacağız ve plajları korumaya çalışacağız diyerek şu ifadeleri kullandı:

Dolgu çalışması düşünülmüyor. Oradaki plajları koruma aşamasındayız. Her hangi bir dolgu çalışması yapmayacağı. Yol çalışmalarımızın batıya göre bir planlama çalışmamız olacak. Her hangi bir dolgu çalışması yapmayacağız.

Trabzon Üniversitesi Akçaabat’tan taşınacak mı? Net açıklama geldi: Kırmızı çizgimizdir

Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Basını ile bir araya geldi. Trabzon Üniversitesinin Akçaabat’tan taşınması tartışmalarına son noktayı koydu.

Ekim “Bir şey Akçaabat’ın içerisinde olduğu süre içerisinde kapanır Akçaabat dışında açılır” şeklinde esprili bir cevap verirken “ Şuanda bir problemimiz yok. Şehrin mevcut durumundaki üniversitenin konumunda bir çalışma yapılıyor üniversite yönetimi tarafından, olursa orası olacak olmazsa şehrin batısında olacak. O süreci takip ediyoruz. Üniversite konusunda kırmızı çizgilerimiz var. “ ifadelerini kullandı.

Akçaabat’ta dolmuş dönüşümü konusun durum ne? “Kapanmış durumda”

Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekip Akçaabat ilçesindeki dolmuşların birleşip otobüs olması konusunda yaşanan gelişmeleri açıkladı ve “Dönüşüm tamamen kapanmış durumda ifadelerini kullandı.

Ekim “Dönüşüm konusu kapanmış durumda. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni bir çalışma yağıyor. Sonuçta bir kanun var ve bu kanun kapsamında bir uygulama yapılma zorundayız. Engelli rampası gibi. Ortahisar Belediyesi gibi bir düzenleme yapılacak Akçaabat’ta da otobüs konusunda da sayısal bir sistem var ve o sisteme göre şekillendirmesi lazım otobüs konusunun.” İfadelerini kullandı.