Ormanlardaki çam ağaçlarının gövdesinden çıra almak uğruna, asırlık çam ağaçları katlediliyor.

Karadağ Yaylası ormanlık alan içerisinde çok sayıda çam ağacı tahrip edildi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler çıra elde edebilmek için ağaç gövdelerini kesici aletler ile oyarken, çok sayıda ağacı da tamamen keserek katlettiler. Durumu gören duyarlı bir vatandaş cep telefonuyla çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Sosyal medya da paylaşılan fotoğraflar büyük tepki çekti.

“AĞAÇLARI ÇIRA İÇİN KATLETTİLER”

Vakfıkebir İlçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Karadağ yaylasında ağaçların çıra için katledildiği ortaya çıktı. Vakfıkebir İlçesi sınırları içerinde bulunan Vakfıkebir ilçesine ait yaylada, ormanlık alan içerisinde yapılan ağaç katliamı duyarlı bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çektiği görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşmasıyla duyuldu. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin çıra elde etmek maksadıyla tahrip edilen ağaçların gövdelerinin inceldiği, birçok ağacında incelen gövdeleri yüzünden kırılarak kuruduğu görüldü. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Ağaç katliamının fotoğrafları 'insanlık dışı' bir olay olarak dikkat çekiyor. 40-50 yılda büyüyen ağaçların balta darbesi ile yaralandığını söyleyen yayla sakinleri; "Bunu yapanlar doğa magandalarıdır. Bu bir katliamdır ve yetkililer gerekli işlemi yapmalıdır" şeklinde konuştular.