Vakfıkebir Deregözü İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Henkel işbirliğinde hazırlanan “Keşif Dünyası” adlı proje ile ilk bilimsel deneylerini gerçekleştirmeleri ve çevre adına sürdürülebilirlik kavramını yaratıcı ve eğlenceli bir şekilde vurgulama amacını taşıyan eğitim verildi.  Eğitim çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Öğrenciler eğitimde enerjinin verimli kullanılması, atıkların ayrıştırılması, yenilenebilir ham maddelerin kullanılması ve sağlığımızın korunması gibi konularda bilgi sahibi oldular.  Öğrenciler çeşitli sıvılara kırmızı lahana suyu dökerek oluşan renk değişimi sayesinde sıvının asit mi baz mı olduğunu gördüler. Ardından yumurta kabuğunun yarısını fırçalayarak asidik özellik gösteren sirke içine koydular ve sirkenin yumurtada nasıl bir değişim meydana getirdiğini gözlemlediler. Böylelikle yapılan deneyler sonucunda dişlerimize zarar veren asitleri ve dişlerimizi fırçalamadığımızda nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını birinci elden deneyimleme fırsatı buldular.

Öğrencilerin Keşif Dünyası’nda yaptıkları tüm deney ve çalışmalar yetişkin araştırmacıların yaptıkları günlük hayattaki çalışmalarından esinlenmektedir. Meraklı bir bireyin bilimsel araştırmayı hangi sorular ve süreçlerde yaptığı hakkında bilgi sahibi oldular.