Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri ve Parti yöneticileri ile birlikte Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaptılar. Gurup adına açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Vakfıkebir ilçesinde yaşayan vatandaşların ve bölge insanının faydalanabilmesi adına belediyenin de onay verdiği herhangi bir büyük projenin ilçeye kazandırılması ile ilgili yapmak istedikleri yatırımın Vakfıkebir Belediye Meclisinde hiç gündeme alınmayıp kural ihlali yapan Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya tepki göstererek basın açıklamasında bulundular.  İlçe Başkanı Mehmet Keskin, belediyenin onayı ile birlikte ilçeye yapmayı planladıkları yatırım için onay vermeyerek, belediye meclisinde dahi gündeme alınmayıp oylamaya sunulmayan yatırım için Başkan Muhammet Balta’ya Nereden, kimden korktunuz da ilçemize gelecek hizmeti engellediniz? Diyerek tepkisini dile getirdi.

 “HEPİMİZİN GÖREVİ BULUNDUĞUMUZ KONUMDAN İLÇEMİZE HİZMET ETMEKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin toplantıda yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti; “İlçemiz tarihi kökleriyle, bölgedeki konumu ile Büyükliman Havzası’nın odak noktası olmasına rağmen ne merkezi yönetim ne de yerel yönetim anlamında hak ettiği hizmetleri alamıyor. Bu nedenle ilçemiz ekonomik, sosyal, kültürel, her anlamda değişime ve gelişime muhtaç durumdadır. Gençleri işsiz, esnafı umutsuz, işçisi, köylüsü, emeklisi mutsuzdur. Hepimizin görevi bulunduğumuz konumdan ilçemize hizmet etmektir. Bunun için Vakfıkebir’in bütün dinamikleri olarak hiçbir kutuplaşmaya kapılmadan, siyasi düşüncelerimizi bir yana bırakarak, “Vakfıkebir’imize Hizmet” temelinde birlik olmak, el ele vermek zorundayız dedi.”

“İLÇEMİZE NASIL FAYDAMIZ DOKUNABİLİR DİYE KAFA YORUYORUZ”

Başkan Keskin, “Biz CHP olarak muhalefetteyiz diye kabuğumuza çekilmiyoruz, ilçemize nasıl faydamız dokunabilir diye kafa yoruyoruz. Bu anlamda İBB Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU’DAN ilçemize destek rica ettim. Kendileri de “Ben Trabzon’un evladıyım. Siyasi ayırım yapmadan, hangi ilçe belediyemiz bir talepte bulunursa yardımcı olurum. Vakfıkebirli hemşerilerime de seve seve katkıda bulunmak isterim” dedi. Belediyemizin resmen talep etmesi durumunda destek vereceğini söyledi. Sevinçle, heyecanla bunu belediye başkanımız Sayın Muhammet BALTA ile Şubat 2021 ayında kendisini ziyaretimizde paylaştım. Biz “Yaşlı Bakımevi” öneriyoruz ama belediye meclisinde bu konuyu görüşmelerini, farklı bir talep kararı alınırsa bunu da saygı ile karşılayacağımızı ifade ettik. Kendileri de belediye meclisinde değerlendireceklerini söyledi dedi.”

NEREDEN, KİMDEN KORKTUNUZ DA İLÇEMİZE GELECEK HİZMETİ ENGELLEDİNİZ?

Başkan Mehmet Keskin, “Yaklaşık 7-8 ay bekledik. Bir adım atılmayınca Belediye Meclis Üyemiz Ali ALAY bir önerge vererek konunun, yönetici arkadaşlarımla birlikte benim de hazır olduğum Ekim 2021 belediye meclis toplantısının gündemine eklenmesini ve kamuoyunun merakla beklediği bu konunun görüşülmesini istedi. Aynı toplantıda önerge ile Cenaze arabasının yerine yenisinin “hibe” yoluyla alınması oylanarak kabul edildi. Sıra İBB ile ilgili önergemize geldiğinde, Belediye Meclisi Başkan Vekili Sayın Enver İSKENDEROĞLU; “Biz Belediye başkanımız Sayın Muhammet BALTA ile bu konuyu konuştuk, Belediye Başkanımızın bu önergeyi oylamaya gerek olmadığı konusunda görüşü var. Bu nedenle oylamayacağız, gündeme almayacağız” diyerek, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesini ihlal ederek, salonda bulunan belediye meclisi üyelerinin iradesini çiğneyerek oylamayı yaptırmadı. Şaşırdık, üzüldük, isyan ettik ama benim ve yönetici arkadaşlarımın bu toplantılarda konuşma hakkımız yok. Bir şey diyemedik. Vakfıkebir’e hizmet etmek için seçilen Belediye Başkanı Vakfıkebir’imize yapılacak büyük bir yatırımın önünü böylece kesmiş oldu dedi.”

BU DURUM; VAKFIKEBİR’İN TARİHİNE BİR İHANET BELGESİ OLARAK YAZILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin sözlerine şöyle devam etti;

Bu durum; Vakfıkebir’in tarihine bir ihanet belgesi olarak yazıldı.

Bu durum; AKP’nin siyasi kutuplaşmayı nerelere taşıdığının ifadesidir.

Bu durum; güç zehirlenmesidir, siyasi şımarıklıktır, ciddiyetsizliktir.

Bu durum; Zihniyetlerinin nasıl karardığının, kirlendiğinin, siyasi kindarlığın aklın, sağduyunun önüne geçtiğinin ifadesidir.

Nereden, kimden korktunuz da ilçemize gelecek hizmeti engellediniz?

O makamlar korku makamları değil, cesaretle hizmet etme makamlarıdır.

Bu yönetme anlayışıyla Vakfıkebir’imiz bir yere varamaz, varmıyor, yazık oluyor.

Ama halkımız üzülmesin. Biz ister erken, ister zamanında, ne zaman yapılırsa yapılsın ilk genel seçimde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı olarak iktidar olacağız.  Yine yapılacak olan ilk yerel seçimde Millet İttifakı olarak İlçemizde birlik ve dayanışma içinde, en doğru kararları alarak Vakfıkebir Belediyesini kazanacağız.  İlçemizin doğru bir şekilde nasıl yönetildiğini, nasıl şaha kalktığını göstereceğiz diyerek sözlerini tamamladı.