Vakfıkebir Kaymakamlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu ortaklığında Trabzon Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulları arasında düzenlenen 2021 yılı 3. Geleneksel Mustafa Turupçu'yu Anma Satranç Turnuvası Tamamlandı. Trabzon Üniversitesi’ne bağlı Turizm ve Otelcilik, Vakfıkebir, Şalpazarı, Tonya ve Beşikdüzü Meslek Yüksekokulları öğrencilerinin katıldığı turnuvada dereceye girenler ödül ve madalyalarını aldılar. Turnuvada birinciliği Turizm ve Otelcilik MYO öğrencisi Burak Yıldız, İkinciliği Vakfıkebir MYO Öğrencisi Fatih Özkanca, Üçüncülüğü Şalpazarı MYO Öğrencisi Burak Yıldız elde etti.

Turnuvanın ödül törenine, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekili Havva Kurt, Tonya MYO Müdürü İlyas Ün, Beşikdüzü MYO Müdür Yardımcısı Coşkun Ali Yazıcıoğlu, Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Vakfıkebir OSB Müdürü Duygu Sağlam, İdari Personeller ve Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Abdulkadir Haliloğlu ile öğrenciler katıldı.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TURNUVAYA BAŞVURU YAPABİLECEK HEDEF KİTLEYİ BÜYÜTMEK ARZUSUNDAYIZ”

Ödül töreninde konuşan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün; “adını Yavuz Sultan Selim’in annesi Gülbaharhatun’dan alan Karadeniz’in incisi Trabzon’un güzide ilçesi Vakfıkebir İlçemizi ve Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu 3. Geleneksel Mustafa Turupçu'yu Anma Satranç Turnuvası ödül törenine hoş geldiniz. Vakfıkebir MYO’da geleneksel hale getirmeyi ilke edindiğimiz ödüllü satranç turnuvasının ilkini 6 Kasım 2019 tarihinde Vakfıkebir eğitim camiasının kıymetli isimlerinden aynı zamanda Vakfıkebir İlçe Gençlik Merkezi merhum müdürü Mustafa Turupçu adına düzenledik. 2020 yılında ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren Koronavirüs salgını nedeniyle 25 Kasım 2020 tarihinde çevrim içi olarak ikincisini gerçekleştirdik.

Bu yıl yüksek okulumuz Vakfıkebir Kaymakamlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun katkılarıyla üçüncüsünü yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Meslek Yüksek Okulumuzun önemli misyonunu oluşturan faktörlerin başında öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla ilçemizde ve ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler ve spor faaliyetler organize edilmesi hedefi doğrultusunda akıllı, girişimci ve atak girişimciler yetiştirmek arzusundayız. Bu bağlamda geçtiğimiz iki turnuvayı sadece yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik olarak düzenlemiştik. Turnuvanın rekabet seviyesini arttırarak daha heyecanlı hale getirmek adına bu yıl ilk kez Trabzon Üniversitesine bağlı diğer meslek yüksekokulu öğrencilerini de turnuvaya dahil ettik. Önümüzdeki yıllarda turnuvaya başvuru yapabilecek hedef kitleyi büyütmek arzusundayız. Ayrıca bu tür turnuva ve organizasyonlar ile yüksekokulumuz ilçemiz ve şehrimizle birlikte önemli değerlerimize sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Bu vesileyle merhum Mustafa Turupçu’yu bir kez daha rahmetle anıyor, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum dedi.”

Ödül töreninde konuşan Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir MYO yaptığı bu etkinlik ile ilçeler arası kültürel dayanışmayı da arttırmış oluyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin devamını diliyorum. Tüm öğrencilerimize eğitim ve iş hayatınızda da sağlıklı ve başarılı güzel günler temenni ediyorum dedi.