Başkan Muhammet Balta mesajında şunları söyledi; “Muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren değerli bir görev, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarındandır.

Gerek İl Genel Meclisi Üyeliğim, gerekse Belediye Başkanlığı görevim sırasında çok yakın çalışma fırsatı bulduğum muhtarlarımızla kurduğumuz bağ beraberinde sevgi ve saygıyı getirmiştir. Bu bağ; birlikte gerçekleştirdiğimiz hizmetleri çok daha değerli kılmaktadır.

 Biliyoruz ki; muhtarlarımızla koordineli çalışmak, yerelde kalkınma hamlelerini çok daha sağlıklı ve sistemli bir şekilde yapmamızın önünü açacaktır.

Bu önemli günün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde büyük emeği geçen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük önem verdiği muhtarlık müessesi iktidarımız döneminde daha da güçlenerek itibar kazanmıştır.

Bu vesileyle, Milletimizin bekası için gecesini gündüzüne katarak çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, mahallelerine hizmet gelmesi için büyük bir gayretle çalışan saygıdeğer muhtarlarımızın; muhtarlar gününüzü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ediyorum. Ebediyete irtihal eden muhtarlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”