Bir süre önce Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanarak ilçedeki görevine başlayan Müftü Şükür Küçük’ü makamında ziyaret eden Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, Müftü Küçük'e hayırlısı olsun dileklerinde bulunarak bir süre kendisiyle sohbet etti.

“İLÇEMİZ, TARİHİ KONUMU İTİBARİYLE TRABZON İLİMİZİN ÖNEMLİ İLÇELERİNDEN BİRİSİDİR”

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu'nun kendisini ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında; “Bu nazik ziyaretinizden mutluluk duyduğumu belirtmeliyim. Temmuz ayı itibariyle resmen Vakfıkebir ilçemizde göreve başlamış olduk. İlçedeki kurumlarla yavaş yavaş tanışmaya çalışıyoruz. Vakfıkebir ilçemiz bize yabancı olan bir yer değil. Bizim de Trabzonlu ve Araklı ilçesinden olmamız dolayısıyla aynı ilin ilçelerinden bir tanesindeyiz. Daha önce de 2016 yılında konferans vesilesi ile Vakfıkebir ilçemizde bulunmuştum. Vakfıkebir ilçemiz tarihi konumu itibariyle Trabzon ilimizin önemli ilçelerinden bir tanesidir. Bizler müftü ya da kurum amiri olarak çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hassas bir görev yürütüyoruz. Bu görevi şöyle düşünün; beyaz bir sayfa leke kabul etmez. Lakin insan hatasız da olmaz. Fakat hataları minimize etmek zorundayız. Bizim camiamızda, küçük bir hata büyük yankı yapabiliyor. Bizim için sarık ve cübbe olmazsa olmazımızdır. Bunun anlamı ise ateşten gömlek giymek gibi tabir edilen bir deyimin karşılığıdır. Bizim camiada, ateşten cübbe diye yapılan tabir bizim için tam anlamı ile oturan tabirdir. Ateşten gömlek sadece belden yukarısı için geçerlidir, sadece orayı etkiler. Fakat cübbe ise bütün vücudu etkiler. Yani bir hata yapıldığında gömlek gibi sadece bir bölgeyi değil, cübbenin sardığı tüm vücudun etkilenir demektir. Dolayısıyla sarık da beyazdır. Leke kabul etmeme meselesi bununla alakalıdır. Genelde beyaz renk olan cübbe tercih edilir. Cübbe uzun olduğu ve her tarafınızı içerisine aldığı için çok ama çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu dört dörtlük insan olmamız gerekiyor anlamı taşımaz. Çünkü insanlar hata yapabilir. Önemli olan yaptığınız bir hatayı görüp tekrarlamamanızdır. O hatadan ders çıkarabilmenizdir. Bizler hizmet için elimizden ne kadarı geliyorsa onun için çaba harcayacağız, takdir halkımızındır." dedi.

“HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİMDİR”

Müftü Küçük, “15 Temmuz'da olduğu gibi özellikle dini istismar ederek bir şekilde kullanan yapılardan kurtulma noktasında ders alabilmeyi Cenâb-ı Allah hepimize nasip eylesin. 15 Temmuz meselesi sadece bir gurupla alakalı değildir. O yapıyı iyi analiz etmek gereklidir. İyi analiz etmezsek FETÖ vari yapılar içerisine anlamadan düşme durumu yine olabilir. Özellikle bu noktalarda Tevhid meselesi noktasına değinmeye çalıştık. Bizim açımızdan çok ama çok önemlidir. Tek otorite var dinde, o da Allah’tır. Allah Resûlü O'ndan aldığı emirleri bize ulaştırır, bize örnek olur. Kur’an-ı Kerim’in ifadesi bu yöndedir. Bizler, birilerine kayıtsız şartsız itaat edemeyiz. İtaat sadece ve kayıtsız şartsız Allah’a yapılır. Bizler birilerinin liderlerine, hocalarına, yanılmaz gözüyle bakılan bir pozisyondaki insanlara dikkat etmez isek, bu yapıların biri gider öbürü gelir. Bu önemli noktalara da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu önemli hassasiyetin yolu da eğitimden geçiyor. Mahallelerimizde, bölgemizde açılan Kur'an kurslarımız var. Bu noktada hem bu kurslarımızla ilgili hocalarımızdan bilgi alıyoruz. Hem de personelimizi tanımaya çalışıyoruz. Eğitim noktasına çok önem ve ağırlık vermemiz gerekiyor. Çünkü her şeyin başı eğitim. Bu noktada yavrularımızı iyi yetiştirme ile alakalı yapabileceğimiz her şeyi yapmak durumundayız. Ayrıca personelimizi de bu noktada eğitmek durumundayız. Bu çalışmaların ardından ilçe esnafımızla, vatandaşlarımızla bir şekilde bir araya gelerek onların bizimle alakalı dertleri ve beklentileri nelerdir. Bizimle alakalı hayal kırıklıklarına nasıl uğruyorlar ve hayal kırıklıkları nelerdir. İnsanlarımızı dinleyerek yanlışlarımız ve hatalarımız varsa düzeltmek durumundayız. Bismillah dedik başladık. İnşallah Rabbim utandırmaz bizleri. İlçemizdeki din hizmetleri noktasında bizlerden beklentilere cevap vermek için müftülük olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise, misafirperverliği için Müftü Şükür Küçük’e teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.