Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevini 7 yıl boyunca başarılı bir şekilde sürdüren Müftü Hüseyin Köksal, Samsun İli Atakum İlçe Müftüsü olarak atanmıştı. Müftü Köksal ilçeden ayrılmadan önce veda ziyaretlerine başladı.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevini başarılı bir şekilde 7 yıl boyunca sürdüren Müftü Hüseyin Köksal, Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir süre sohbet ettiler. Ziyarete Müftülük personellerinden Vakıf Muhasibi İsmet Kukul’da eşlik etti. 
“7 YILLIK SERÜVENİN SONUNA GELDİK”
Müftü Hüseyin Köksal veda ziyareti sırasında yaptığı açıklamada; “29 Ağustos 2013 tarihinde Vakfıkebir ilçemizde göreve başladım. Vakfıkebir İlçemizde ki görevimizin sonuna yaklaşıyorum. O günden bugüne Vakfıkebir ilçemize hizmet etmeye çalıştım. Vakfıkebir’de din adına yapılan hizmetleri kurumun başında ben olduğum için ben yapmış gibi görünsem de kurumdaki diğer arkadaşlarımız imam hatiplerimiz, müezzin kayyumlarımız, Kur’an kursu hocalarımız, vaizlerimiz, veri hazırlama kontrol işletmenlerimiz, bürodaki arkadaşlarımız ve ismini sayamadığım Vakfıkebir ilçe Müftülüğü çatısı altındaki diğer kardeşlerimizle birlikte bu hizmetleri yaptık. Kurumun yükselmesi ve Vakfıkebir’in din anlamında yükselmesi için hep birlikte çalıştık. Ben kendilerine teşekkür ediyor, dua ediyorum. İşbirliği ve dayanışmayı kendimize kendimize prensip edindik. Kurum olarak bu birlik, beraberlik ve dayanışmaya özen gösterdik. İstişare kültürünü egemen kılmaya çalıştık. Bu çalışma programı doğrultusunda 15 milyonluk Yatılı Kız Kur’an Kursu inşaatını bitirdik. Bunun yanı sıra 6 milyonluk bir bütçe ile camilerimizin bakım ve onarımına harcandı. Bu harcamalar hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile gerçekleşti. İşte bu anlamda bizler işbirliği ve dayanışmayı ön plana çıkartarak bu yardımların gerçekleşmesine vesile olduk. Bu yatırımları yaparken tüm kamu kuruluşlarından, Oda temsilcilerinden ve esnaflarımızdan destek aldık. İlçede din hizmetleri anlamında yapılan hizmetlerin bundan sonrada devam edeceği inancını taşıyorum. Bu anlamda içim rahat ve buradan huzurlu ayrılıyorum. Vakfıkebir ilçemiz hizmetlerin en iyisini hak eden bir ilçedir. Hizmet ederken ilçe halkının katkılarını almamızın yanı sıra Devlet büyüklerimizin de katkılarını aldık. Ayrıca sesimizin duyurulmasında ve hizmetlerin yaygınlaştırılmasın da ve böyle hizmetlerde müftülük de yapılıyor muydu? bizim haberimiz yoktu. Yapılan bu haberler sayesinde öğrendik deyip kurumumuzun haberlerini vatandaşlara duyuranlara da yani basınımıza da ve hasseden size Büyükliman Postası Gazetesine çok teşekkür ediyorum.”
“BU İLÇEDEKİ TATLI ANILARIMIZ ÇOK FAZLADIR”
Bu ilçenin dışarıda olan evlatları var. O kişilere yardım için gittiğimizde hiç birisi Vakfıkebir’e yardım etmem demedi. Yüzlerini ekşitmediler. Başta bu ilçenin öz evladı TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet Balta olmak üzere her Ankara’ya gittiğimizde bizleri hoşlayarak misafir ettiler. Hiç bir isteğimiz geri çevrilmedi. Onlara şükranlarımı sunuyorum. İlla ki acı tatlı anılarımız bu ilçede olmuştur. Malumunuz anılar acısıyla tatlısıyla vardır. Ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki! Tatlı anılar hafızamda daha çoktur. Her şeye rağmen Vakfıkebir’i seviyorum. Vakfıkebir’den ayrılmak belki zor olacak ama sonuçta bir şekilde ayrılacağız. 7 yıl içerisinde Allah’ın izniyle yapmak istediklerimin büyük bir kısmını % 90’ını yapmayı başardık. Ayrıca bu hizmetleri ilçemizde yaparken Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın desteğini unutmuş değiliz. Herkese müteşekkirim teşekkür eder, dua ediyorum.  Tabi ki Vakfıkebir’den gideceğim haliyle başka bir yerde görevimize devam edeceğiz. Ama şu bir gerçek ki Vakfıkebir ilçemizi asla unutmamız mümkün değildir. Birlikte çalıştığımız sürede kimseyi incitmemeye kırmamaya özen gösterdim, ama insanız bilmeyerek istemeyerek kırmışlığım olabilir, bu anlamda hepinizden ve ilçe halkından helallik istiyorum. Hakkınızı helal eyleyin, benden yana varsa helal olsun. Bu ilçedeki işimizi ve görevimizi tamamladık. Bu bir nöbet değişimidir. Yeni göreve başlayacak olan arkadaşımıza da başarılar diliyorum. İlçe halkımızdan şunu istiyorum, bana sahip çıktıkları ve destek verdikleri gibi yeni göreve başlayacak olan arkadaşımıza da aynı şekilde sahip çıkmanızı istiyorum dedi.
“VAKFIKEBİR TARİHİNE GEÇEN BİR KURUM AMİRİSİNİZ”
Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise yaptığı açıklamada; “2013 yılında Vakfıkebir İlçemizde göreve başlayan Sayın Müftümüz Hüseyin Köksal, 7 yıllık çalışma süresi içerisinde omuzlarındaki yükün ağırlığını ve sorumluluğunu bilerek hareket etmiştir. Vakfıkebir ilçemizde kırılamayacak bir başarıya imza atmıştır. Din hizmetleri anlamında İlçe Müftülüğümüzün çıtasını yükseltmiştir. Vakfıkebir Tarihine Altın Harflerle Adın Yazdırmıştır. Vakfıkebir İlçemize geldiği günden bu yana dini hizmetler anlamında önemli projelere imza attı. İlçede kalıcı önemli eserler bırakan Müftü Köksal, çalışkan yapısıyla tüm ilçe halkının takdirini toplayan önemli bir kurum amiri olmuştur. İlçedeki en büyük eseri ise Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu oldu. Yaptığı başarılı çalışmalar ile Vakfıkebir İlçesi tarihine altın harflerle adını yazdırmayı başardı. 2013 yılında geldiği Vakfıkebir İlçesi'nde, 7 yıllık hizmet süresi içerisinde oldukça başarılı ve farkındalık yaratan çalışmalara imza atan ilçenin sevilen ve sayılan Müftüsü Hüseyin Köksal'a, atama kararının hayırlı olması temennisiyle yeni görev olan Samsun İli Atakum ilçe Müftülüğü görevinde başarılı hizmetler ve muvaffakiyetler diliyoruz dedi.