Vakfıkebir İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Hükümet Konağı önünde program düzenlendi.

92 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım,1928 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanırken bu yıl törenler tüm yurtta olduğu gibi pandemi sebebiyle kısa bir şekilde gerçekleştirildi. Vakfıkebir İlçesi Hükümet Konağı önündeki tören Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törene İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Garnizon Komutanı Asteğmen Oğuzkaan Fahrioğulları, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mert Oğuztarhan, İlçe Emniyet Müdür vekili, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, Siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy yaptı.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ ETRAFINDA YUMRUK GİBİ KENETLENİP ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy; “Pandemi nedeniyle dünyayı ve ülkemizi saran büyük tehditler ve belirsizlikler varken bir insana emek vermenin, ruhuna dokunmanın ne muhteşem bir duygu olduğunu bizlere yaşatan, bu onurlu mesleğe dört elle sarılan, öğrenme ve öğretme azmini, hayat enerjisini hiç kaybetmeyen, uzaktan eğitim nedeniyle yapılan canlı derslerde öğrencilere daha verimli ders anlatabilmek için evinin her köşesini sınıf gibi düzenleyen, evdeki malzemeleri türlü türlü eğitim aracına dönüştüren, geleceğimiz olan öğrencilerimizin hayatında bazen anne ve babadan dahi önemli bir yer tutan her şeyin en güzeline layık olan kıymetli meslektaşlarım; öğrencilerimize sahip çıktığınız ve eğitimin itibarını koruduğunuz için sizlere gönülden teşekkür ederim.

Değerli meslektaşlarım, Geleceğin güvencesi sağlam temellere oturtulmuş bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Baş döndürücü bir hızla değişen dünyamızda değişime ayak uyduramayan milletlerin, gelişen, sanayileşen devletlerin sömürgesi ve kölesi olacaklarını geleceğimiz olan öğrencilerimize öğretmek zorundayız. Çünkü güçlü olanların hürriyet dağıtıcısı, güçsüz olup ülkesini savunanların ise haksız sayıldığı bir dünyadayız!   Bu şartlar karşısında bize düşen; bizi biz yapan milli ahlak ve milli kültürümüzün bozulup, yozlaşmadan kendimize has şekli ile evrensel kültür içinde korunup geliştirilmesine ve bilgi çağına uygun nitelikli insan gücü yetiştirilmesine önem vermeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak için; milli-manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenip çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle " Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.  " diyerek, aydınlık gelecek için göreve koşan başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, hayatta olan istikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diler, sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.”

Program 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile Şiir, Resim ve Kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ardından emekli olan personele hizmet şeref belgeleri verilmesinin ardından program son buldu.