2014 yılından buyana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürüten Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, sağlık sorunlarından dolayı bugün itibarı ile görevini Öğretmenevi Müdürü Ahmet Altın'a devretti. 7 yıl boyunca Vakfıkebir ilçesinin Eğitim Öğretimine büyük katkılarda bulunan Müdür Samim Aksoy; sevecenliği, alçak gönüllülüğü, sosyal iletişim yeteneği ile hafızalarımızda derin bir yer bırakmıştır. Görevde olduğu sürece yanına gelen herkesi büyük bir tevazu ile karşılayıp sorunlarını çözmekte ise büyük bir çaba sarf etmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden ayrılan Samim Aksoy Müdürümüze bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

Görev değişimi sırasında Samim Aksoy duygularını şu ifadelerle dile getirdi. Aksoy; “Bu güzel ve tarihi geçmişi olan ilçemizde 03.11.2014 tarihinden itibaren Vakfıkebir ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşadım. Bu görevi yaparken bütün amacım "Baki kalan bu kubbede bir hoş sadâ bırakabilmekti". Umut ediyorum bırakabilmişimdir. Her başlangıcın bir sonu vardır. Büyük bir onur, gurur ve şerefle yerine getirmeye çalıştığım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden sağlık sorunlarım nedeniyle istifa etmem sonrasında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırmacı kadrosuna atanmam nedeniyle 3 Kasım 2021 çarşamba günü itibariyle ayrılıyorum. Görevde bulunduğum süre içerisinde bizlere desteklerini esirgemeyen TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet Balta’ya, İlçemizin çok değerli Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta'ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hızır Aktaş'a, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sayın Salih Altuntaş'a, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Okullar Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sayın Ethem Metin Alp'e,  İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize,  il MEM yönetici ve personellerine, özellikle ekip arkadaşlarım değerli şube müdürlerim, büro memurlarım, okul müdürlerim, müdür yardımcılarım, öğretmen ve kıymetli öğrencilerimize, emekli öğretmenlerimize, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüze, Vakfıkebir Oda Başkanlarımıza, Halk Eğitim Kursiyer ve Usta Öğreticilerimize, Okul- Aile Birliği başkan ve yöneticilerimize, Sivil Toplum Örgütlerimize,  İş-Kur güvenlik ve temizlik personelimize, taşıma şirketleri, servis sürücüleri ve rehber personeline, okul kantini işletmecilerimize, mahalle muhtarlarımıza, kıymetli velilerimize, daire amiri arkadaşlarım ve personellerine, Emniyet, Jandarma, TSM,  Vakfıkebir Devlet Hastanesi Personeline, Hakim ve Savcılarımıza, Müftülerimize ve tüm din görevlilerimize, siyasi parti temsilcilerine, Vakfıkebir esnafına ve eğitime desteklerini esirgemeyen hayırsever iş insanlarımıza, basın mensuplarına, en önemlisi her zaman desteğini esirgemeyen aileme, akrabalarıma, arkadaşlarıma ve ismini zikredemediğim çok değerli eğitim dostlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca birlikte çalışırken vefat eden öğretmen, öğrenci, yönetici ve diğer personelimize Yüce Rabbimden rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Görev sürem içerisinden bilmeden herkimin kalbini ve gönlünü kırmışsam hakkını helal etsin. Benden yana olan hakkım varsa helal ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle herkese selam,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun dedi.”

 “DEVLET KURUMLARINDA HEPİMİZ EMANETÇİYİZ”

Ahmet Altın ise duygularını şöyle ifade etti ;" Samim bey ile çok eskiye dayanan dostluğumuz var. Kendisiyle geçirmiş olduğum bu süreçte doğru ve dürüstlüğü ile herkesin takdirini topladığını gözlemledim. Bu bir bayrak değişimidir. Devlet kurumlarında hepimiz emanetçiyiz. 7 yıl gibi uzun bir sürede görevini başarıyla yapan, kimsenin kalbini kırmadan "ismi ile müsemma" samimi ve güler yüzlü yaklaşımlarıyla hatırlanacak olan değerli dostuma bundan sonraki yaşamında başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.