Basın toplantısına Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yanı sıra AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk ve AK Parti’li, MHP’li belediye meclis üyeleri katıldı. Başkan Muhammet Balta yaptığı açıklamada şunları söyledi: Rabbimizin nasibi, büyüklerimizin tensipleri, halkımızın teveccühü ile seçildiğimiz bu onurlu göreve başladığımız ilk günden itibaren ilçemizde ki tüm siyasi partilerimizin temsilcileri ve halkımızla iyi ilişkiler kurarak Vakfıkebir’imize birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde hizmet etmek için çok çalıştık. Bundan sonrada aynı niyet ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

"HEPİMİZ VAKFIKEBİR’E HİZMET İÇİN VARIZ"

Görev süremiz içerisinde siyasi parti temsilcilerimizi rencide edecek,  kıracak ötekileştirecek söylemlerden uzak durduk. Vakfıkebir’imizdeki birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzura katkı sunmak için gayret gösterdik. ‘Hepimiz Vakfıkebir’e hizmet için varız’ dedik. ‘Bir olalım beraber olalım ve ilçemize hizmet edelim’ istedik. Bu anlayışla Vakfıkebir halkının Belediye Başkanı olarak herkese eşit hizmet götürmeye özen gösterdik. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Sayın Mehmet Keskin’in basında yeralan açıklamalarını büyük bir üzüntüyle takip ettik. Kendisi ilçemizin hizmet almasından, birlik ve beraberlikten bahsetmesine rağmen siyasi çıkar ve menfaat elde etmek uğrana yaptığı bu mesnetsiz açıklamalarla bu birlik ve beraberlik ruhuna çok büyük bir zarar vermiştir.  13 Şubat 2021 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sayın Mehmet Keskin, yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile birlikte bizleri ziyaret ettiler. Kendilerine yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdik. Belediyemiz ve hükümetimiz tarafından ilçemizde yapılan hizmetler için teşekkür ettiler, öneriler sundular. Bu görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile görüştüklerini talep olması halinde yaşlı bakım evi için yardım konusunda aracı olacaklarını ifade ettiler.  Bizde ziyaretlerinden ve önerilerinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirerek bunun için gerekli altyapıların oluşması halinde konuyu değerlendireceğimizi ifade ederek kendilerini uğurladık.

"ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Tarafıma iletilen bu öneri Ekim ayı Belediye Meclisimizin toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyemiz Sayın Ali Alay tarafından gündem yapılmak istenmiştir. Bir belediyenin diğer bir belediye yardım yapma koşulları yasada açıktır. Belediye başkanlarının iradesi dışında belediye meclisi kararı gereklidir.  Bahsedilen yardımla ilgili tarafımıza iletilmiş idari bir istek veya meclis kararı yoktur. Bu nedenle Ekim ayı Belediye Meclisi toplantımızı yöneten 1. Başkan Vekilimiz Sayın Enver İskenderoğlu konuyu tarafıma ileteceğini belirterek gündemdeki diğer konuların görüşülmesine geçmiştir.  Bu gelişmelerden sonra yapılan basın açıklamasından anladık ki; amaç Vakfıkebir’e hizmet etmek değil algı oluşturmak ve siyasi rant elde etme girişimidir.

"İYİ NİYETLİ BİR GİRİŞİM DEĞİL"

Bu güne kadar CHP, İYİ Parti, MHP ve AK Partili Belediye Meclisi Üyelerimizle ile katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda Vakfıkebir’e hizmet etmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Bundan sonrada aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.  Siyasi rant ve algı oluşturmak adına meclisimizin kullanılmaya çalışılmasının iyi niyetli bir girişim olmadığını belirtmek istiyorum. Şunu net bir şekilde bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; Vakfıkebirimize gelecek olan bir hizmete engel olmadık, olmayız da. Ancak bugüne kadar hiç kimsenin Vakfıkebirimize hizmet kisvesi altında siyasi şov veya menfaat elde etmesine hele hele bunu bizi kullanarak yapmasına da izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.

"BİZE TEŞEKKÜR EDEREK HİZMETLERİ YOK SAYANLARA HATIRLATMAK İSTERİZ"

İlçemize hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bizleri Vakfıkebir’e gelecek olan hizmeti kesmekle, hatta ihanet etmekle suçlayanlar şunu iyi bilmeliler ki; Asıl ihanet küçük hesaplara, siyasi menfaatlerine Vakfıkebir’i alet etmektir.

 Bu tür küçük hesaplara halkımız sandık kurulduğunda gereken yanıtı her zaman vermiştir, bundan sonrada vereceğine gönülden inanıyoruz. İlçemize yapılanları görmezden gelmeye çalışanların hayalinde dahi göremeyeceği kadar önemli ve çok sayıda hizmeti iktidarımız döneminde ilçemize kazandırdık. Hizmetlerimiz için bizlere teşekkür etmelerine rağmen yaptıkları açıklamalarda yok sayanlara bu büyük hizmetleri bir kez daha hatırlatmak isterim;

"VAKFIKEBİR İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK"

3 bin kişiye iş ve aş kapısı olacak olan Vakfıkebir Organize sanayi Bölgemizde altyapı, yeni yol ve elektrik şebekesi yapım çalışmaları devam ediyor. Arsa tahsislerine başladık. İnşallah kısa bir zaman içerisinde ilçemize ve bölgemiz istihdamına büyük katkı sağlayacak olan bu büyük hizmeti hayata geçireceğiz. İlçemizin sosyal yaşamına önemli katkılar yapacak olan Vakfıkebir Ekmek Temalı Millet Bahçesini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Toplam 32.721 metrekare alanı bulunan ekmek temalı millet bahçesinin içerisinde hangi bölümler bulunacak: millet kıraathanesi, ekmek müzesi, bisiklet yolu, çocuk oyun alanı tematik bahçeler, mısır tarlaları, çim tepe ve etkinlik çayırı bulunuyor. Bölgeye hizmet veren Vakfıkebir Devlet Hastanemize modern bir bina kazandırdık. İçerisini modern cihazlarla donattık. Son olarak nizamiye binasını inşa ettirdik. Fol, Yalıköy ve Çamlık derelerimizin ıslahlarını gerçekleştirdik. İktidarımız tarafından yapılan Karadeniz Sahil Yolu güzergahına üst geçitler inşa ettirdik. İlçe merkezimizde elektrik tellerini yeraltına alarak, mahallelerimizde trafo ve şebekelerin yenilenmesi için önemli yatırımlar yaptık. Yalıköy Mahallemizdeki şalt sahası ilçemizdeki önemli bir eksikliği giderdi. Belediyemiz tarafından yeri tahsil edilen ve tadilatı yaptırılan Sosyal Hizmet Merkezi ve İş - Kur Hizmet Merkezleri tüm yöreye hizmet veriyor. Kemaliye İlkokuluna yeni bir bina kazandırdık. Vakfıkebirimize Fen Lisesi kazandırdık. Fen Lisemiz için yeni bir salon yaptık. 500 kişilik Adnan Demirtürk KYK Öğrenci Yurdu hizmete girdi. Vakfıkebir Fen Lisesi 200 kişilik Öğrenci yurdu tamamlandı. Vakfıkebirimize TOKİ aracılığıyla 420 adet yeni konut kazandırdık. Eski sahil yolunu bölünmüş yol olarak kaldırımları ile birlikte yeniden düzenlendik. Köprücek Mahallemiz ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için sağlıkevi yaptırdık. Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğümüze yeni bir bina kazandırdık. Tonya yolu güzergahında Karayolları tarafından başlatılan kavşak çalışmaları tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. İlçemize yapılan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bölge turizmimize hizmet veriyor. Tarım İlçe Müdürlüğümüzün kullanımı için yeni bir bina yaptırdık.İlçemize kapalı spor salonu kazandırdık.  Sahilimize yeni bir stadyum ilçe stadyumumuza yeni bir tribün yaptırdık.   % 75’i hibe olan Büyükliman İçme suyu Projesini yaptık. Gençlerimiz için ilçemize gençlik merkezi kazandırdık.

"YEREL KAYNAKLARLA YAPILAN HİZMETLER"

Kamu yoluyla yapılan bu önemli hizmetlerin yanı sıra yerel kaynaklarla da Vakfıkebirimize çok büyük hizmetler kazandırdık. 46 mahallemizin tümünde 515 kilometre beton ve asfalt yol yaptık.157 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) inşa ettik. Yayla yollarımızda altyapı, genişleme ve bakım onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm merkez mahallelerimizde toplam 188 bin m² parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik.

 Belediye (Cezaevi) Caddesi, Hasan Cemil Güç Caddesi  ve Ömer Nakkaş Caddesi, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte önemli bir proje gerçekleştirdik. Merkez mahallelerimizin tümünde altyapı çalışmaları yaparak yaşanan sorunlara neşter vurduk. Cumhuriyet, Çarşı, Hürriyet, Kemaliye, Büyükliman ve Yalıköy Mahallelerinde yağmursuyu hattı çalışmaları yaptık. Hacıköy, Kirazlık, Büyükliman, Aydoğdu mahallelerinin suyunu yaptık. Hacıköy, Hürriyet, Büyükliman ve Yalıköy Mahallelerimizde kanalizasyon çalışmaları gerçekleştirdik.

İçerisinde 1,5 kilometrelik yürüyüş yolu, bisiklet alanı, denize girme alanlarının bulunduğu Karadeniz Bölgesinin en güzel plajlarından birisi haline gelen Vakfıkebir Plajını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.  14 Şubat Kurtuluş Caddemizde ve Kanuni Sokak’ta çevre düzenlemesi ve peyzaj projesi gerçekleştirerek ilçemize modern bir cadde ve modern bir sokak kazandırdık. Fol Deresi Peyzaj Projesiyle ilçemize muhteşem bir sosyal alan kazandırdık.Tarihi şadırvana ve çevresine muhteşem bir görünüm kazandırdık.

Belediyemizin araç parkını 28 yeni araç ve iş makinesi ile güçlendirdik. İlçemizin merkezimize 12 adet çocuk oyun parkı kurduk. 7,5 yılda 250’den fazla kültürel faaliyet gerçekleştirdik. Vakfıkebir’de bir ilk olan Vakfıkebir Belgeselleri ve Vakfıkebir Tanıtım Klibi çektirdik.  ‘Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir’ ve ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ isimi kitapların basımını gerçekleştirdik.Eğitime ve okullarımıza büyük destek verdik. Belediye imkanları ile okulların fiziki ihtiyaçlarını giderdik. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine her zaman destek olduk.  Temizlik maddesi ihtiyaçları karşılandı. Vakfıkebir Ekmeğimizin ve Vakfıkebir Külek Peynirimizin Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil ettirerek Coğrafi işaretlerini aldık. İki coğrafi işaretli ürünü bulunan nadir ilçelerinden birisi olduk. Camilerimizi ve okullarımızı düzenli olarak temizledik. Vakfıkebir Merkez Camimize gerçekleştirdiğimiz proje il ilçe halkımızın beklentilerine cevap verdik. Tarımsal kalkınma projelerine büyük destek verdik. Amatör spor takımlarımızın ve sporcularınız destekledik.

Ekmek Kültür ve Sanat Festivalimizi mükemmel bir organizasyon ve yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Atıl durumda bulunan Vakfıkebir Otelimizin tadilatını yaptırarak bir Dünya Markası haline getirdik.Vakfıkebir Belediye Binası ve eski hükümet binası olarak bilinen binanın dış cephe tadilatları yapıldı. Belediyemiz tarafından helikopter pisti ve çatısı yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu hizmete girdi. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mezarlık alanları düzenledik. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan gasilhane tamamlanmak üzeredir. Yaşadığımız pandemi süreci boyunca hem vatandaşlarımıza hem de esnaflarımıza destek olarak yardımcı olmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik.