Bu kapsamda bir dünya markası olan KEBİR SÜT Fabrikası, Vakfıkebir ilçesindeki fabrikada çalışan personel Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezinde oluşturulan mobil ekipler tarafından aşılandılar.

KEBİR SÜT Fabrikasında çalışanlara, Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezinde oluşturulan mobil ekiplerce Kovid-19 aşısı uygulandı. Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında aşılama süreci, yeni yaş ve meslek gruplarının sisteme tanımlanmasıyla devam ediyor. Bu doğrultuda Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan “Mobil Saha Aşı Ekibi” Dr. Görkem Kuleyin başkanlığında Vakfıkebir İlçemizde faaliyet gösteren KEBİR SÜT Fabrikası personeline Pfizer/BioNTech aşısının ilk tozunu uyguladı.

“MASKE, MESAFE VE HİJYENE İLAVE OLARAK AŞI DA ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜÇ VE KORUYUCU KALKAN OLDU”

Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Burcu Kırbıyık yaptığı açıklamada, “Başladıkları mobil aşı uygulamasına bölgelerindeki tüm işçiler aşılanıncaya kadar devam edeceklerini söyledi. Sırası gelen tüm vatandaşları aşı olmaya davet eden Dr. Kırbıyık, "Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla İlçemizde yer alan fabrikalara mobil ekiplerimiz yerinde aşı hizmetini vermektedir. Pandemi seyrinde normalleşme başlamışken, amacımız burada dönmeye başlayan üretim çarklarına süreklilik kazandırmaktır. Buradaki çalışanlarımızın aşılama için yapacakları zaman ve işgücü kaybının önüne geçmektir. Bölgede aşıya yüksek oranda ilgi gösterilmektedir. Buradaki yönetici ve çalışanlarımızın duyarlılığına çok teşekkür ederim. Pandeminin başında olduğu gibi burada tekrar vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Maske, mesafe ve hijyene ilave olarak aşı da çok önemli bir güç ve koruyucu kalkan oldu. Aşı ayağınıza kadar gelmişken, bu gücü önemseyin, bu imkanı ihmal etmeyin. Özellikle sırası geldiği halde hala aşıya direnç gösteren ve aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın çağrımıza kulak vererek bize katılmalarını ve mutlaka aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Amacımız aşı hakkı olanların ayağına aşıyı ulaştırıp bir an önce toplumumuzun Kovid-19 salgınından kurtulmasını sağlamak. Hepsinin aşısı bitinceye kadar biz buradayız" dedi.

Kebir Süt Fabrikası yetkililerinden aldığımız açıklamada ise, “İş kaybına sebep vermemek adına, Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın destekleriyle mobil sağlık ekipleri fabrikalarda çalışanların aşılanmasına başladı. Vardiya sistemlerini de dikkate alarak birkaç gün içinde tüm çalışanlarımız aşı olacak" diye konuştular.