Muğla’nın Dalaman ilçesine tayini çıkan Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta için Büyükliman Mahallesinde bulunan Çınaraltı Restoran’ta bir veda programı düzenlendi. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz'in sunumuyla gerçekleşen veda programına; Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yanı sıra Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Çarşıbaşı Kaymakamı Burak Yılmaz, Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, hakim ve savcılar, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar ve iş adamları katıldılar. Duygu dolu anların yaşandığı veda programında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz birer konuşma yaptılar.

“BİZLER SİZİN BAŞARILARLA DOLU HABERLERİNİZİ ALIP MUTLU OLACAĞIZ”

Vakfıkebir Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Şifa Karadeniz Konuşmasında; “Zordur ayrılıklar ama uzayan mesafelere rağmen dost kalabilmek, uzak olsak da sık görüşemezsek de hiç bitmeyecek bir dostluk köprüsünü kalplerden kalplere kurmak zor değildir. Kaymakamımız bu manevi köprünün temellerini zaten hepimizin gönlünde, kalbine atmıştır. Bu temelin harcında Sayın Kaymakamımızın emeği, alın teri, sevgisi, hoşgörüsü ve içtenliği vardır. Sayın Kaymakamım sizinle o kadar güzel bir çalışma hayatı geçirdim ki ben hiç keşke ve eğer kelimelerini kullanmadım. Mesleğini çok seven birisi olarak yeni bir müdür enerjisi ile güzel çalışmalara sizinle birlikte katıldım. Siz devlet adamı mütevaziliğini gittiğiniz her yere götürdünüz. Hemen herkesle ciddi bir gönül bağı kurdunuz. Hiç kimseyi ötekileştirmediniz. Çalışma arkadaşlarınızla her zaman stressiz, fevkalade anlayışlı bir mesai gerçekleştirdiniz. Sayın Kaymakamım biz başarılarınız, mutluluğunuz için size ve ailenize iyi dileklerimizi sunuyoruz. İnanıyoruz ki gittiğiniz her yere sevginizi, anlayışınızı ve güler yüzünüzü de götüreceksiniz. Ve biz sizin başarılarla dolu haberlerinizi alıp mutlu olacağız ve sizi hiç unutmayacağız.” Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu da birer konuşma yaparak Kaymakam Mesut Yakuta’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

“İLÇEMİZE YAPTIĞI HİZMETLERDEN DOLAYI KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada; " Geleneksel olarak belki veda yemeği deniyor ama şeklen vedalaşsak ta aslında kalben vedalaşmıyoruz. Çünkü Sayın Kaymakamımız en az bizim kadar Vakfıkebir’li oldu. 5 yıldır burada ve 5 yıldır beraber çalışıyoruz. Gerçekten bir kaymakam olarak Vakfıkebir’e kattıklarını hep birlikte gördük şahit olduk. Ben 5 yıldır birlikte çalışmaktan mutluluk duydum. Birlikte Vakfıkebir için gönül gönüle, hiçbir şey düşünmeden sadece Vakfıkebir ve bölgemiz için yapılacaklar için uyum içerisinde hareket ettik ve çalışmalar gerçekleştirdik. İlçemizin sorunları ile çok yakından ilgilenen Kaymakamımız ile uyumlu ve seviyeli bir çalışma ortamımız oldu. Kendisinden bir gün bile bu durumdan rahatsız olduğuna şahit olmadım, en zor şartlarda bile yılmadan yorulmadan çalışmıştır, bir çok projeyi birlikte yaptık. Hiç unutmayacağımız anılarımız oldu. Hepinizin huzurunda kendisinden helallik diliyorum hakkını helal etmesini istiyorum, yeni görevinde başarılar dileyerek yolu ve bahtı açık olsun, bizden yana hakkımız helal olsun. İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum, Vakfıkebir’de de bir evinin olduğunu buradan hatırlatmak isterim, her zaman burada onu misafir etmekten sevinç duyarız. Kendisini tanıdığım için çok memnumum ve çok özleyeceğimizi söyleyebilirim. Ama dostluğumuz ömür boyu sürecek” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SADA BIRAKABİLMEKTİR”

Kaymakam Mesut Yakuta ise yaptığı veda konuşmasında; “2017-2021 yılları arasında 5 yıl boyunca Vakfıkebir ilçemizde görev yaptım.  Vakfıkebir ilçesinde görev yaptığım 5 yıllık süre içerisinde her zaman insan sevgisinin yüceliğine, hukukun üstünlüğüne ve yaptığım görevin kutsallığını ön planda tutarak hizmetlerimi yürüttüm.  Bu süreçte Vakfıkebir ilçemizde sosyal-kültürel ve ekonomik alanlarda birçok projeye imza attık. Bunların büyük kısmını hayata geçirmenin mutluluğunu ve gurunu yaşıyorum. Bu projelerimizin bir kısmını ise yapım ve ihale süreçleri devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tamamlanacağını umuyorum. Her zaman “halka hizmet hakk'a hizmet”tir düsturuyla ülkemizin ve milletimizin hizmetkarı olmak için çaba harcadım. Vakfıkebir’in gelişmesi, kalkınması ve refahının artırılmasına katkı sağlamak için çalıştım. Tabi ki biz mülki idare amirlerinin meslek hayatındaki en büyük beklenti;  kadirşinas Türk Halkının eşsiz vefa duygusu ve hizmet götüren idarecilere yaşatmış olduğu manevi hazdır. İşte bizler bu manevi hazzın gücü ve kuvveti ile hizmetlerimizi yapmak için çaba sarf etmekteyiz. Tabii ki bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir önemli olan arkamızda güzel bir iz,  güzel bir eser bırakabilmektir. Ümit ediyorum ki yapmış olduğumuz hizmetler ve çalışmalarla arkamızda güzel bir iz, güzel bir eser bırakabilmişizdir. Önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakabilmektir. Bu çalışmalarımızı yaparken açı ve tatlı günlerimizde olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkından helallik istiyorum. Benden yana olan hakım varsa helal olsun. Sizlerinde Muğla Dalamanda bir evinizin olduğunu unutmayın diyerek sözlerini tamamladı.”

Veda programında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Kaymakamlı Yazı işleri Müdürü Şifa Karadeniz ve Vakfıkebir Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Bahadır tarafından Kaymakam Yakuta’ya çeşitli hediyeler takdim edildi.