Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi sürecinin birçok etkisi olduğunu ifade eden Kaymakam Mesut Yakuta, “Koronavirüs salgını ile başlayan bu süreç, bütün alışkanlıklarımızı, çalışma usullerimizi, adetlerimizi, geleneklerimizi, kısacası her şeyimizi değiştirdi. Her şeyimizi düzenlemek, yeniden yorumlamak, yeni duruma göre davranmak zorunda kaldık. Çoğu zaman yeme içme mekanları kapalı kaldı, açık toplantılar askıya alındı. Görüşmeler, buluşmalar da olabildiğince daha temkinli, daha az sayıyla, daha zor şartlarda olmaya başladı. Ama inşallah ben bu aşılamaların yaygınlaşmasıyla artık bu sürecin de ciddi manada kontrol altına alındığını düşünüyorum” dedi.

“6 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ OKULLARIMIZ AÇILIYOR”

Ülkemizde de aşılama oranın çok iyi düzeyde olduğunu belirten Kaymakam Yakuta, “Her ne kadar aşı olmaya direnen bir kesim olmakla birlikte genel anlamda vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu aşı konusunu destekliyor. Vakfıkebir İlçemizde yaptığımız çalışlar neticesinde aşılama konusunda bir sıkıntımız yok. Dolayısıyla önümüzdeki dönem için ümitliyiz.  Bu doğrultuda 6 Eylül 2021 Pazartesi günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizi açıyoruz. Eylül ve ekim ayında da üniversitelerimiz açılacak ve eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitime devam edilecek” dedi. Yaklaşık bir buçuk yıldır kapalı kalan okullarımız için yeni bir dönemin başladığına değinen Kaymakam Yakuta, “Bizler uzun zamandan beri okullarımızla ilgili bütün hazırlıklarımızı, okulların açılacağı varsayımı üzerine yapıyorduk zaten.  İnşallah 6 Eylül’de ilk, orta ve liselerde eğitime sorunsuz başlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte diğer alanlarda da benzer normalleşmelerin olabileceğini değerlendiriyoruz ve bizler de normal gündelik hayatımızı tedbirlere uyarak, aşı işini ihmal etmeyerek devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

“VELİLERİMİZ HİÇ KAYGI DUYMASINLAR”

6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze eğitimde okullarda tedbirlerin üst seviyede alındığının altını çizen Kaymakam Yakuta, velilerin gönül rahatlığı ile çocuklarını okula yollayabileceklerini ifade etti. Velilere aşı çağrısında bulunan Kaymakam Yakuta, “Herhangi bir endişeye mahal bir durum yok. Okullarımızla ilgili alınması gereken her türlü tedbiri en üst düzeyde alıyoruz. Velilerimiz hiç kaygı duymasınlar, öğrencilerimizi gönül rahatlığı içerisinde okullarımıza gönderebilirler. Buradan bütün velilerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Aşılama yaşı gelmiş olan evlatlarımızı da aşılatmada herhangi bir tereddüt yaşamayalım. Sağlık Bakanlığının tanımlamış olduğu aşı grubunda yer alıyorlarsa onlarında aşılanması noktasında bütün velilerimizde gerekli hassasiyeti göstermeye devam etsinler” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR!”

Kaymakam Yakuta, veli de olsa okula her giren vatandaşın HES kodunun kontrol edileceğini aktararak şunları kaydetti: HES kodunda herhangi bir olumsuzluk olmadığı zaman mutlaka maske takarak okul ortamına girecekler. Hepimiz hassas bir şekilde davranacağız. Çünkü çocuklarımızın eğitimi, ülkemizin geleceğidir. Artık bunun kesintiye uğramaması lazım. Şunu özellikle belirtmek isterim. Önlemleri aldığımız müddetçe eğitim öğretimi yüz yüze devam ettirebilme imkanımız var. Tüm velilerimize, öğretmenlerimize, servis ve kantin çalışanlarımıza seslenmek istiyorum. Öncelikle kendi sağlıkları sonra da öğrencilerimiz ve eğitimin yüz yüze devam edebilmesi için kurallarımıza uyalım. Her türlü sağlık önlemini alalım dedi.

“LÜTFEN HERKES BU İŞİ SAHİPLENSİN”

Aşılama konusunda tüm ilçe halkına çağrıda bulunan Kaymakam Mesut Yakuta, “Buradan bütün ilçe halkımıza tekrar bir çağrıda bulunuyorum. Lütfen herkes bu işi sahiplensin. Aşılama konusu Kovid-19 ile mücadelede elimizdeki en etkili silahtır. En etkili silahı en iyi şekilde kullanmak için hepimiz lütfen çabamızı ve gayretimizi devam ettirelim.” Şeklinde açıklamada bulundu.