Vakfıkebir ilçesinin yeni Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan bir süre önce ilçeye gelerek görevine başladı. İlçedeki görevine başlayan Kaymakam Uzan’ı makamında ziyaret eden Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu, Kaymakam Uzan ile samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette misafirperverliği için Kaymakam Uzan’a teşekkür etti. Kamburoğlu, Kaymakam Uzan’a yeni görevinde başarılar dileyerek her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

“VAKFIKEBİR TARİHİ GEÇMİŞİYLE GÜZEL BİR İLÇE”

Konuşmasında sık sık Vakfıkebir’in tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinden bahseden yeni Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, Bu bölgeyi iyi tanıdığını ve öğrencilik yıllarında Trabzon’a çok geldiği için yabancılık çekmediğini söyledi. Bu yüzden Trabzon’u çok sevdiğini söyleyen Kaymakam Uzan, “Coğrafi konumu ile Vakfıkebir özel ve estetik olarak güzel bir ilçe. Vakfıkebir, tarihi dokusunu kaybetmemiş. Bu anlamda İlçe’de yaşayan vatandaşlarımızın buna katkısı büyük. Çünkü vatandaş, kentin tarihi dokusunu korumuş. Böylesine güzel bir ilçede göreve severek başladım. İnsanları çok sıcakkanlı. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde görev yaptım. Farklı kültürleri tanımak, Anadolu’nun farklı coğrafyalarında insanlarımızla birlikte aynı havayı solumak meslek hayatımın en sevdiğim unsuru. Vakfıkebir’in saymakla bitmeyen kendine has birçok özelliği var. Dünyaca ünlü ekmeği, fındığı, el sanatları, yemekleri, halk oyunları öne çıkan özelliklerinden bazıları. Bu güzel ve huzurlu ortamı doyasıya yaşamak istiyoruz. Tabii ki bunlarla birlikte amacımız halkımıza en iyi şekilde hizmet götürmek. Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek, devletimizin sunduğu imkânlar çerçevesinde en güzel şekilde vatandaşımıza faydalı olmak ve devletin tüm imkanlarını Vakfıkebir’de uygulamak istiyoruz.  Vakfıkebir’de görev yapacağımız süre boyunca olabildiğince adil, hakkaniyetli bir yönetim anlayışı sergilemek istiyoruz. Vakfıkebir’de güzel bir başlangıç yaptık. İnşallah bu sonuna kadar böyle gider dedi.”

GAZETECİLİK MESLEĞİ, SORUMLULUK GEREKTİREN, ZOR FAKAT ONURLU MESLEKLERDEN BİRİSİDİR

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan; “Dünya ve ülke gündemine ait gelişmeleri kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği, sorumluluk gerektiren, zor fakat onurlu mesleklerden birisidir. Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Öyle zannediyorum ki! İlçemizde de bu mesleği yerine getiren gazeteci arkadaşlarımız, yaptığımız çalışmaları ve sunulan hizmetleri vatandaşlarımıza doğru ve hızlı bir şeklide aktarılması noktasında bizlere destek olacak, yaptıkları haberlerle ilçemizin tanıtımına önemli katkılar sunacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle yapmış olduğunuz bu nazik ziyaret dolayısı ile sizin vezninizde Büyükliman Postası Gazetesi ailesine teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum dedi.”