Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınları ile mücadele için geçtiğimiz ay Azerbaycan’dan yangın bölgesine gelen Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı itfaiyeciler, yangınların söndürülmesinin ardından görevlerini tamamlayarak ülkeleri Azerbaycan'a dönüşe başladılar. Dönüş yolunda Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde durdurulan kafile, başta yöreye has Vakfıkebir ekmeği olmak üzere çeşitli hediyelerle ülkelerine uğurlandılar.

Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi Sahil yolunda Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, belediye meclis üyeleri, esnaflar ve vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılanan itfaiyecilere Vakfıkebir Belediyesi tarafından Kuran-i Kerim, KEBİR SÜT A.Ş. Metin Ali Karadeniz tarafından erzak paketi, Orman Müdürlüğü tarafından hediye paketi ve Mevlana Taş Fırını tarafından “Vakfıkebir Ekmeği”nden oluşan 500 kişilik çeşitli hediyeler verilerek uğurlandılar. Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam tarafından yaptırılan pankart ise iki ülkenin kardeşliğini ortaya koydu. Ayrıca Araştırmacı Yazar İsmail Hacıfettahoğlu’nun da ciddi oranda girişimleri sonucu bu organizasyon gerçekleşmiştir.

“BİZ; İKİ DEVLET, TEK MİLLETİZ. BUNU TÜM DÜNYAYA KANITLADIK.”

Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı açıklamada, “Biz; İki Devlet, Tek Milletiz. Bunu tüm dünyaya kanıtladık.” Bu güzel yardıma bizlerde bir katkı sunmak ve onlara moral vermek için ilçemizde güzel bir karşılama organizasyonu yaptık. Azerbaycanlı gardaşlarımız bu zor günümüzde yanımızda yer aldılar. Bu gün de memleketlerine dönüyorlar. Bizlerde kendilerine hem teşekkür etmek hem de Vakfıkebir’in meşhur ekmeğini ikram etmek ve KEBİR SÜT firmamız tarafından hazırlanan yöresel ürünlerden oluşan hediye paketlerimizi kendilerine takdim ettik. Ayrıca burada heyecanla bekleyen vatandaşlarımıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Rabbim böyle afetlerden bizleri korusun. İnşallah böyle afatlar bir daha yaşamayız” dedi.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, yangın bölgesinden geri dönüş yapan Azeri vatandaşlarımız geri dönüş yapıyorlar. Bizde burada hem Trabzon olarak hem de Vakfıkebir olarak teşekkür bazında hediye vererek uğurlamak istediklerini söyledi.

Azerbaycan itfaiyeciler için 500 adet “Vakfıkebir Ekmeği”ni dağıtan Mevlana Taş Fırını işletmecisi Osman Baltürk yaptığı açıklamada, Ülkelerinden ülkemize yardıma gelen gardaşlarımıza küçük bir yardımda bulunmak istedik. Gönüllerini hoş edelim istedik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle afet bizlere göstermesin dedi.

Muhteşem bir karşılama organizasyonu olduğunu ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun,  başta Osman Baltürk, Kebirsüt AŞ, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya emekleri için ilçem adına teşekkür ediyorum. Yaklaşık 500 kişilik hediye paketleri hazırladılar. Halkımızdan da güzel katılım oldu. Herkesin emeğine sağlık. Katılım sağlayarak bu güzel organizasyona katkı sunan, renk katan herkese teşekkür ediyorum dedi.