Vakfıkebir Çarşı Mahallesinde İnşaat Mühendisleri İlker Çavdar ve Furkan Çavdar ile İç Mimar Sedanur Çavdar Bilir tarafından İSF Mühendislik - Mimarlık - İç Mimarlık adı altında yeni bir işyeri açıldı. İşyerinin açılış organizasyonunu İZ Organizasyon mükemmel bir şekilde gerçekleştirdi. Açılış törenine Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, STK Temsilcileri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Daire Amirleri, İş adamları, ilçe esnafları, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 İSF Mühendislik - Mimarlık - İç Mimarlık bürosunun açılışında selamlama konuşmasını Mühendislik bürosunu açan genç mühendislerin babası olan Çavdaroğlu Muhasebenin sahibi Zülküf Çavdar yaptı. Zülküf Çavdar yaptığı selamlama konuşmasında; “ Bu mutlu günümüzde bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. Bu güzel işyerimizin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.”

“BAŞ BAŞA VERMEYİNCE TAŞ YERİNDEN OYNAMAZ”

Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ise yaptığı konuşmada; “Baş başa vermeyince taş yerinden oynamaz. Çok değerli Zülküf abimiz ilçedeki birlikteliği oluşturma adına vermiş olduğu mücadeleyi biliyoruz. Görüyoruz ki! İlim tahsil eden evlatlarını bir noktada buluşturdu ve birleştirdi. Bizim de halk arasında bir tabirimiz vardır. İlmiyle amel etmek. Değerli kardeşlerimiz yapmış oldukları bu ilim tahsiliyle beraber ilçemize hizmet edeceklerinden dolayı kendilerini kutluyoruz. Başarılı olacaklarına cani gönülden inanıyoruz. Çünkü önlerinde bu ilçede örnek olan bu birlikteliği sağlayan, ilçemize de katkı sunan çok değerli Zülküf abimiz var. Bu da bu işyerini açan genç arkadaşlarımızın şansı. Babanızın yolundan gidip ilçemize ve bölgemize de o doğrultuda güzel hizmetler yapabileceğinize inancımız tamdır. Bu noktada ben Cenabı Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. İşlerinizde kolaylıklar ve başarılar demeni ediyor, işyerinizin hayırlı olmasını diliyorum dedi.”

“BU İŞYERİNİN AÇILMASINA VESİLE OLAN ÜÇ KARDEŞİMİZ ÖRNEK ALINMALI”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmasında; “Zülküf ağabeyimizin heyecanlı olduğunu yüzünden okuyoruz. Hem yeni bir işyeri açma hem de yetiştirdiği evlatlarının bir iş sahibi olmasının mutluluk ve heyecanını yaşıyor. İnşallah bu mutlulukları her zaman daim olur. Bu işyerinin açılmasına vesile olan üç kardeşimiz örnek alınmalı. İlker, Sedanur ve Furkan kardeşlerin olduğu gibi bu tür birlikteliklere sadece Vakfıkebir’in değil bölgenin de ihtiyacı var. Böyle birlikteliklerin çoğalmasını temenni ediyoruz. Sadece kardeş bazında değil yetişen personelimizin bir biriyle ortaklık yaparak bölgemizde iş yapmaları çok önemli.

 Böyle birlikteliklere gerçekten Vakfıkebir ve bölge olarak ihtiyacımız var. İlçemizde doğup büyüyüp akademik anlamda ilim tahsil ettikten sonra hep dışarılarda iş hayatına atılmış insanlarımız ve arkadaşlarımız var. Dolayısıyla yetiştirdiğimiz beyinleri göç verdiğimiz sürece, bu ilçenin gelişmesinin de daha fazla geçi geçeğine inananlardanım. Dolayısı ile beyin göçünü önlememiz gerekiyor. Bu kardeşlerimizde buna katkı sundukları için onları ayrı tebrik ediyorum. Bu birliktelik çok önemli. Sadece Vakfıkebir’de de sınırlı kalmalarını istemiyoruz. Kendilerini geliştirip Trabzon’a, Rize’ye, Giresun’a ve hatta Türkiye’nin diğer illerine doğru açılmalarını tavsiye ediyorum. Burayı bir merkez kabul edip vizyon ve misyonlarını geliştirmelerini talep ediyorum. Bu sayede hem kendilerini geliştirecekler hem de para kazanıp ilçemiz de değerlendirip, istihdama ve katma değere katkıda bulunacaklar. Bu anlamda bizlerden bir yardımları olduklarında her zaman yanlarındayız. Zaten önlerinde bu ilçede sevilen, sayılan ilçede önemli bir yeri olan yılların tecrübesi Zülküf ağabeyimiz gibi bir babaları olduğu sürece kendilerinin aşamayacağı hiçbir problemleri olmaz. Ama yinede bize ihtiyaç duyduğunuz an bizler yanınızdayız. İşlerinizi daha da büyütüp geliştirmenizi cani gönülden arzu ediyoruz. Böyle işyerlerimizin daha da çok artarak açılmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, İşyerimizin ilçemize ve bölgemize hayırlı olması dileği ile bol bereketli kazançlar dileyerek hepinize saygılarımı sunuyorum dedi.

Konuşmaların ardından Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük tarafından açılış duası yaptırılarak kurtela kesimi yapıldı.