Vakfıkebir İlçesinde İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve beraberindekiler 3 Aralık engelliler günü dolayısıyla hasta, engelli ve yaşlı vatandaşları ziyaret ettiler. Yapılan programda toplumdaki dezavantajlı durumda olan hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçları ve sıkıntıları dinlendi.

DEVLETİN ONLARIN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMEK BİZE DE BÜYÜK HUZUR VERİYOR

Yapılan ziyaretlerle ilgili konuşan Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan; ”Bizler engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlarımızı bizzat evlerinde ziyaret ederek onların daima yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Hastalık, yaşlılık ya da diğer sebeplerle Vakfıkebir’e gelemeyenlerin yanına gitmek onları çok memnun ediyor. Bunu bize ifade etmeleri bizim de çalışma azmimizi arttırıyor, biz de çok mutlu oluyoruz.  Toplumun her kesimine dokunacağız. Hemen yarın bir kaza sonucu ya da başka bir sebeple hayatımızın kalanını engelli olarak geçirebiliriz. Bu olmasa da empati yapmak zorundayız. Dezavantajlı vatandaşlarımız her zaman önceliğimiz. Ayrıca onlar hepimizin büyükleri ve yakınları. Bir selam vermek ve devletin onların yanında olduğunu göstermek bize de büyük huzur veriyor” açıklamasında bulundu.

“AK PARTİ VARSA ENGEL YOK”

AK Parti Varsa Engel Yok’ diyerek 19 yıldır engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını samimiyetle, kararlılıkla ve gayretle sürdürdüklerini anlatan İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Engelli kardeşlerimiz, AK Parti iktidarlarında hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olmuştur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak ve fırsat eşitliğinden yararlanan haklarını kullanabilen bireyler olması için iktidarımız çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Eğitim, rehabilitasyon, istihdam, sosyal yardım, evde bakım, girişimcilik, sportif ve kültürel faaliyetler gibi alanlarda AK Parti iktidarları olarak hayata geçirdiğimiz politikalar, destekler, kanunlar ve uygulamalarla her türlü engeli çok şükür ki aştık. Sosyal devlet olmanın gereklerini her alanda hayata geçiriyoruz. Bu konuda farkındalığın artması için tüm teşkilat kademelerimizle birlikte 18 ilçemizdeki tün yaşlı, hasta ve engelli ailelerimizi eş zamanlı bir ziyaret programı tertip ediyoruz ve engelli vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Bu özel günün, bir gün değil her zaman farkındalığa vesile olması amacıyla düzenlediğimiz ziyaret programlarında çok özel ve duygusal anlar yaşadık. Hasta ve yaşlılarımızı da ziyaret etmemiz onlarında moral ve motivasyonunu arttırıyor. Onlar bizim tarihimiz. Onlar bizlerin aile büyükleridir. Onları yok sayamayız. Ben ziyaretlere katkı ve katılımda bulunan Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, ilçe Başkanımıza ve katılımda bulunan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın eğitim ve istihdamına katılımı başta olmak üzere ekonomik kültürel ve sosyal hayatın içerisinde her alanda aktif bireyler olarak yaşamlarına daha kolaylaştıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah” ifadelerine değindi.